De boodschappen
200 gram bloem
100 gram boter
55 gram suiker
1 vrije uitloop ei
300 gram amandelpasta
100 gram boter
100 gram meel
4 vrije uitloop eieren
90 gram suiker
300 gram aalbessen
In Zweden is de keus snel gemaakt, Mazarin kaka (Mazarin taart) gaan we bakken. Taart met amandel en aalbessen vulling. Hier gaan optioneel twee theelepels Amaretto in (maar die kun je ook weggelaten). Wij maken twee kleinere kaka's, zodat we met en zonder Amaretto kunnen proeven ;)
Tip! Kun je niet onthouden welke van de twee met of zonder is doe dan een paperclip aan 1 bakvorm
Zo maak je Mazarin kaka
Begin met de deegbak(jes)
Deze taartjes worden in twee keer gebakken. Eerst worden de lege deegbakjes voorgebakken (eventueel gevuld met bakbonen in bakpapier). Laat de bakjes eerst helemaal afkoelen, daarna worden de gevulde taartjes gebakken.
Verwarm de oven voor tot 180°C.