SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Mazarin kaka

Zweedse aalbessentaartjes
Gebak, Met noten, Europees en Met vers fruit
Sweden mazarin kaka side

De boodschappen
200 gram bloem
100 gram boter
55 gram suiker
1 vrije uitloop ei
300 gram amandelpasta
100 gram boter
100 gram meel
4 vrije uitloop eieren
90 gram suiker
300 gram aalbessen

Sweden side picture

In Zweden is de keus snel gemaakt, Mazarin kaka (Mazarin taart) gaan we bakken. Taart met amandel en aalbessen vulling. Hier gaan optioneel twee theelepels Amaretto in (maar die kun je ook weggelaten). Wij maken twee kleinere kaka's, zodat we met en zonder Amaretto kunnen proeven ;)

Tip! Kun je niet onthouden welke van de twee met of zonder is doe dan een paperclip aan 1 bakvorm

Zo maak je Mazarin kaka
Begin met de deegbak(jes)

Sweden mazarin kaka 01
Sweden mazarin kaka 02
Sweden mazarin kaka 03
Sweden mazarin kaka 04
Mix de boter met de suiker.
Voeg het meel toe.
Doe het ei erbij en mix.
Mix het tot een glad deeg.
Sweden mazarin kaka 00
Sweden mazarin kaka 05
Sweden mazarin kaka 06
Vet twee springvormen van 12 cm in of 1 springvormvan 23 cm.
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken, weeg het even af.
Druk het deeg met natte vingers in de vormen, druk het goed in de rand.
Sweden mazarin kaka 07
Sweden mazarin kaka 08
Sweden mazarin kaka 09
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verpak de springvormen in plastic folie.
Zet de vormen 30 minuten in de vriezer.
Intussen maak je de vulling
Sweden mazarin kaka 10
Sweden mazarin kaka 11
Sweden mazarin kaka 12
Doe de amandelpasta met de boter, meel en suiker in een mixer.
Mix grove kruimels en voeg dan de eieren toe (en eventueel de Amaretto).
Blijf mixen tot het mengsel in een gladde vulling veranderd is.

Deze taartjes worden in twee keer gebakken. Eerst worden de lege deegbakjes voorgebakken (eventueel gevuld met bakbonen in bakpapier). Laat de bakjes eerst helemaal afkoelen, daarna worden de gevulde taartjes gebakken.
Verwarm de oven voor tot 180°C.

Sweden mazarin kaka 13
Sweden mazarin kaka 15
Sweden mazarin kaka 16
Sweden mazarin kaka promo l
Bak de deegbakjes in 10-12 (20-25) minuten lichtbruin.
Schenk de vulling erin en druk de aalbessen in de vulling.
Bak de taartjes zonder vorm op 200°c 10-12 (20-25) minuten.
Mycket nöje! Morgen zien we je in Portugal!