De boodschappen
(12 grote of 20 kleine meringues)
4 vrije uitloop eieren
snufje zout
225 gram fijne suiker
20 gram maizena
2 theelepels frambozenazijn
1/2 theelepel vanille extract
Garnering
300 ml slagroom
zomerfruit
75 gram chocolade (72% cacao)
Smelt de chocolade au bain marie,
doop de onderkant van de meringue
in de chocola en laat het drogen.
Dit recept is vast door een zoetekauw bedacht, iemand voor wie het nooit te zoet is. Net als wij ;-D Wit, gekleurd of met hazelnoot, met chocola, fruit, ijs of in gebak: meringue is IT! Zo maak je meringue
Verwarm de oven voor op 100°C.
Mix eiwit met zout in zachte pieken, voeg suiker per lepel toe, klop het eiwit stijf.
Voeg maizena, azijn en vanille toe, klop goed door. Het eiwit is nu glanzend en wit.
Vul een spuitzak met meringue en spuit 12-15 torentjes op een bakblik met bakpapier.
Spuit 12 - 15 meringues per bakblik, bak ze apart. Het zijn er teveel om in 1 keer te bakken.
Bak de meringue in +/- 60 minuten bros maar taai van binnen.
Neem ze uit de oven, laat ze op een rooster glijden om te koelen.
Serveer de meringues met rode bessen en een toef slagroom.
Nu snel thee zetten, heerlijk!