Boodschappenlijstje
een halve citroen
3 vrije uitloop bio-eiwitten
1 theelepel vanille extract
100 gram fijne suiker
rode voedingskleurstof
Gisteren maakten we crème patissière waarvoor we 5 eidooiers nodig hadden. Daarom maken we vandaag lieve roze schuimpjes, van 3 van de overgebleven eiwitten. De andere twee vriezen we in. :)) Meringue maken is een leuk werkje, niet moeilijk en als je alle stappen volgt gaat het (bijna) altijd goed.
Zo maak je Meringue Schuimpjes
Wrijf de mixerkom in met een halve citroen, om de kom te ontvetten.
Weeg het eiwit af, 1 eiwit (M) weegt 50-60 gram.
Doe de theelepel vanille extract bij de eiwitten.
Mix en voeg de suiker met 1 eetlepel tegelijk toe.
Klop tot de suiker opgenomen is en je zachte pieken ziet.
Klop de kleurstof door het eiwit tot de kleur naar je zin is.
Schep de meringue in een spuitzak met een ronde tip.
Verwarm de oven voor tot 90°C en leg bakpapier op 2 bakplaten
Spuit kleine hoopjes meringue op de twee bakplaten.
Laat de schuimpjes in de oven drogen, in +/- 2 uur.
Draai de oven uit en zet deur op een grote kier.
Laat de meringue zo in 2 - 2.5 uur drogen en afkoelen.
Maak intussen de frambozen-botercrème met het volgende recept
Stijk wat botercreme op de helft van de meringues.
Druk de andere helft van de meringues er op.
Fijne verjaardag gewenst aan JOU!