Icon en

Twee leuke winterboeken

Kikker in de kou en One Snowy Night
Prentenboek, Winter en Dierenboek
Kikker in de kou sidepic

Kikker in de kou
Auteur/Illustrator: Max Velthuijs
Serie: Kikker & vriendjes
Oorspronkelije taal: Nederlands
Verschenen: januari 1992
Uitgeverij: Leopold
ISBN13: 9789025845285
Prijs: € 5.99 (HC - mini)
Leeftijd: 4 - 7 jaar

Kikker in de kou sidepicll

Vandaag twee leuke winterboeken in snazzie's boekkeuze van de maand, met twee populaire kindervriendjes in de hoofdrol. Het eerste boek is Kikker in de kou, van Max Velthuijs, hij was een Nederlandse kinderboekenschrijver/illustrator die 12 boeken over Kikker en vrienden maakte.

Kikker is wereldwijd bekend en in diverse talen vertaald. In de boeken die in het in het Engels zijn vertaald heet ons vrolijke vriendje kikker Frog. Hij is in het Verenigd Koninkrijk net zo geliefd als in ons kleine kikkerlandje ;))

Kikker in de kou 01
Kikker in de kou 02
Kikker in de kou 03
Kikker in de kou 04

Kikker kijkt 's morgens bezorgd naar buiten als er een dik pak sneeuw ligt, brrrr, zo koud! Zijn vrienden vinden dit weer juist heerlijk, ze gaan lekker buiten spelen. Kom kikker, dan gaan we schaatsen, sneeuwballen gooien en sleeën. Maar Kikker vindt de sneeuwpret helemaal niet leuk, hij bevriest bijna! Als dat maar goed afloopt!

One snowy night sidepic

One Snowy Night
Auteur/illustrator: Nick Butterworth
Serie: A Tale from Percy's Park
Oorspronkelijke taal: Engels
Gepubliceerd: oktober 2009
Uitgever: HarperCollins Children's Books
ISBN13: 9780007322053
Prijs: € 8,99 (HC - mini-editie)
Leeftijd: 4 - 7 jaar

One snowy night sidepicll

Het tweede boek heet One snowy night en het is geschreven en geïllustreerd door de Brit Nick Butterworth. Boris is een boswachter met veel dierenvriendjes. Er zijn ook boeken uit deze serie vertaald in het Nederlands, Percy the Park Keeper heet hier Boris de Boswachter. Maar dit verhaal is hoort daar helaas niet bij, het is alleen in het Engels verkrijgbaar.

One snowy night 01
One snowy night 02
One snowy night 03
One snowy night 04

Boris de boswachter en zijn dierenvriendjes wonen fijn met z'n allen in hetzelfde bos. Als het heel hard sneeuwt in het park kunnen de bosdieren die niet slapen van de kou. Ze kloppen achter elkaar bij Boris aan, voor een wel heel gezellig logeerpartijtje. Gelukkig ziet Boris ook de lol ervan in en vindt hij het wel gezellig!

Deze kleine prentenboeken zijn allebei favorieten van de mini-monstertjes, ze worden hier vaak voorgelezen. Ze zijn ook zo leuk, ieder op hun eigen manier!

3 stralende sterren voor Kikker in de kou en 3 stralende sterren voor One Snowy Night, van de maxi- en de mini-monstertjes!