SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Migratie

wonderbaarlijke dieren reizen
Wetenschap, Biologie, Dierenboek en Migratie
Migratie home

Migratie
Auteur: Mike Unwin
Illustrator: Jenni Desmond
Oorspronkelijk: Engels
Vertaald door:
Verschenen: april 2018
Uitgeverij: Lemniscaat B.V.
ISBN13: 9789047710417
Prijs: € 15.95 (HC)
Leeftijd: 9-12 years

Migration mike unwin

Migratie is onze boekkeuze van de week! Het is geschreven door de Britse Mike Unwin. Hij reist graag de hele wereld over en hij schrijft sinds 2008 reisverhalen voor The Independent (de Britse NRC), voor The Times, The Daily Telegraph, BBC Wild Life, Lonely Planet Travel Guides en vele anderen. We zouden hem een Wild Life en reisjournalist kunnen noemen (hij heeft vele prijzen gewonnen voor dit werk) maar hij fotografeert professioneel en hij schrijft boeken.

Mike Unwin schrijft misschien veel reis- en wild life boeken voor volwassenen maar hij schrijft ook heel mooi voor kinderen. In totaal heeft hij 23 boeken geschreven, waarvan Migratie het laatste is en daarom verdient hij een plaats op snazzie. Het boek is briljant geschreven, de verhalen over de trek van verschillende dieren zijn heel bijzonder en spannend. Het boek is een goede aankoop, de snazzie-lezertjes er leren veel van en ze lezen het graag. Kan niet beter dus!

Migration 01
Migration 02
Migration 03

Het boek is geïllustreerd door Jenni Desmond, zij woont ook in het Verenigd Koninkrijk. We kennen haar illustraties al langer, we hebben haar eigen boeken al vaak op snazzie besproken. Ook in Migratie zijn haar illustraties weer ongelooflijk mooi!

3 stralende sterren voor Migratie van de snazzie-lezertjes, jong en ouder!