Boodschappenlijst voor 24 mini cupcakes
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram boter (kamertemperatuur)
1½ vrije uitloop bio-eieren (kamertemp.)
1 theelepel vanile extract
125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
2 eetlepels melk
1 eetlepel cacao
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
gekleurde sprinkeltjes
Voor Divali kan het niet kleurig genoeg zijn en daar houden we van. Vandaag bakken we 2 smaken mini-cupcakes tegelijk, vanille en chocolade. We maken er veel want een feestje vier je niet in je eentje. En...we maken ze extra feestelijk en lekker, met slagroom en sprinkeltjes!
Zo maak je 24 vanille en chocolade cupcakes
Klop boter en suiker romig.
Voeg het 1½ ei in 2 keer toe.
Klop de vanille er door.
Zeef het bakmeel erbij.
Vouw het zelfrijzendbakmeel met de hand en met een spatel in het botermengsel
Vouw tot slot snel de melk in het beslag.
Nu is het vanille beslag klaar!
Zet papieren vormpjes in het bakblik.
Verwarm de oven voor tot 180°C en schuif het rooster in het midden van de oven
Wij gebruiken een kleine ijsschep om ongeveer 12 gelijke bolletjes vanillebeslag in de vormpjes te scheppen
Zijn alle twaalf vormpjes gevuld?
Vouw dan de cacao in het beslag.
Zo maak je chocolade beslag.
Vul de lege vormpjes met beslag.
Kijk wat wij niet goed gedaan hebben, er zijn nog twee lege vormpjes en geen beslag meer!
Bak de 22 cupcakes in 15-20 minuten gaar.
Zie je wat er fout is gegaan? ;))
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Schep de slagroom in een spuitzak en maak hem stevig dicht
Spuit slagroom rozetten op de cupcakes.
Strooi er lekker veel gekleurde sprinkeltjes over.
We wensen je een gelukkig Divali!