Boodschappenlijstje voor 24 mini-cupcakes
125 gram boter
125 gram suiker
1 groot vrije uitloop bio-ei
1 theelepel vanille extract
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
rolfondant, in allerlei kleuren
Voor Palmpasen bakken we grappige mini-cupcakejes. Met botercrème en sprinkeltjes zien ze er feestelijk uit en we weten al dat ze ook heel lekker smaken. Bovendien zijn de cupcakejes snel klaar en ze zijn nog nooit mislukt. De monstertjes helpen ook dus we zijn gezellig bezig, met z'n allen!
Zo maak je palmpasen-cupcakjes
Klop de boter met de suiker tot het bleek en romig is.
Voeg het ei er aan toe en klop tot het opgenomen is.
Klop ook het vanille extract even kort door.
Zeef de helft van het bakmeel bij het botermengsel.
Spatel het meel er door.
Zeef de rest van het meel erbij.
Spatel door en voeg ook de melk toe.
Verwarm de oven voor op 170°C
Nu zou je een glad, glanzend beslag moeten hebben.
Schep een gelijke hoeveelheid beslag in de vormpjes.
Je haalt 24 mini-cupcakes uit deze hoeveelheid beslag.
Bak de cupcakes in 15-20 minuten.
Laat de cakejes afkoelen in het bakblik.
Steek cirkels uit fondant en plak ze op.
Rol witte fondant kruizen tussn je handen.
Snij dunne reepjes uit gekleurd fondant en versier de stokken.
Plak de versierde Palmpasenstokken op de cupcakejes.
Dit is veel priegelwerk dus we plakken ook wat zonnetjes op, beide mini's zijn in één hap weg :))
Veel plezier met Palmpasen!