Boodschappenlijstje
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
125 gram Zeeuwse bloem, gezeefd
50 gram melkchocolade
50 gram witte chocolade
4 eetlepels slagroom
gekleurde sprinkels
gekleurde suikerhartjes
mini-haas koekjes-uisteker
Vandaag bakken we de haasjes die we in de leuke paasmandjes, die we donderdag maakten, willen doen. De haasjes zijn zo klaar want we gebruiken ons basisrecept, dat we al heel vaak gebruikten, je kunt het downloaden op PDF. We maken de paaskoekjes extra lekker met chocolade en extra mooi met sprinkeltjes er op.
Zo maak je mini-paashaasjes met chocolade
Maak het vanille-koekjesdeeg met ons recept
Verwarm de oven voor op 170°C en leg bakpapier op de bakplaat
Rol het deeg uit tot 1cm dikte.
Leg de haasjes op de bakplaat.
Zet ze 30 minuten in de ijskast.
Bak de haasje 8 - 10 minuten.
Laat de koekjes eerst eerst enkele minuten afkoelen op de bakplaat.
Laat ze dan helemaal afkoelen op een rooster.
Hak de melkchocolade fijn.
Smelt het au bain marie.
Doop de helft van koekjes er in.
Leg de koekjes op een rooster.
Smelt de witte chocolade op dezelfde manier
Druk hartjes op de natte chocolade.
Laat de melkchocolade hard worden.
Doop de andere helft in witte chocolade.
Laat de witte chocolade ook harden in de ijskast.
De haasjes zijn klaar, de paasmandjes kunnen gevuld worden!
Vrolijk pasen!