Icon en
Mini paashaasjes sidepic

Boodschappenlijstje
75 gram boter (kamertemperatuur)         
75 gram fijne suiker                     
½ vrije uitloop ei (kamertemperatuur)         
1 theelepel vanille extract 
125 gram Zeeuwse bloem, gezeefd                  
50 gram melkchocolade
50 gram witte chocolade    
4 eetlepels slagroom    
gekleurde sprinkels        
gekleurde suikerhartjes
mini-haas koekjes-uisteker

Mini paashaasjes sidepicll

Vandaag bakken we de haasjes die we in de leuke paasmandjes, die we donderdag maakten, willen doen. De haasjes zijn zo klaar want we gebruiken ons basisrecept, dat we al heel vaak gebruikten, je kunt het downloaden op PDF. We maken de paaskoekjes extra lekker met chocolade en extra mooi met sprinkeltjes er op.

Zo maak je mini-paashaasjes met chocolade

Maak het vanille-koekjesdeeg met ons recept

Verwarm de oven voor op 170°C en leg bakpapier op de bakplaat

Mini paashaasjes 01
Mini paashaasjes 02
Mini paashaasjes 03
Mini paashaasjes 04

Rol het deeg uit tot 1cm dikte.

Leg de haasjes op de bakplaat.

Zet ze 30 minuten in de ijskast.

Bak de haasje 8 - 10 minuten.

Mini paashaasjes 05
Mini paashaasjes 06

Laat de koekjes eerst eerst enkele minuten afkoelen op de bakplaat.

Laat ze dan helemaal afkoelen op een rooster.

Mini paashaasjes 07
Mini paashaasjes 08
Mini paashaasjes 09
Mini paashaasjes 10

Hak de melkchocolade fijn.

Smelt het au bain marie.

Doop de helft van koekjes er in.

Leg de koekjes op een rooster.

Smelt de witte chocolade op dezelfde manier

Mini paashaasjes 11
Mini paashaasjes 12
Mini paashaasjes 13

Druk hartjes op de natte chocolade.

Laat de melkchocolade hard worden.

Doop de andere helft in witte chocolade.

Mini paashaasjes 14
Mini paashaasjes home

Laat de witte chocolade ook harden in de ijskast.

De haasjes zijn klaar, de paasmandjes kunnen gevuld worden!

Vrolijk pasen!