Boodschappenlijstje
175 gram bloem
40 gram cacaopoeder
1½ theelepel bakpoeder
½ theelepel natriumbicarbonaat
250 gram fijne suiker
een snufje zout
100 ml zonnebloemolie
2 grote vrije uitloop bio-eieren
2 eetlepels melk
125 ml kokend water
We vieren de herfst en het is ook nog Michaëlsfeest vandaag, reden voor ons om iets heel lekkers te bakken. We bakken mini-chocolade cupcakes met chocolade botercrème er op. We versieren de cakejes met fondant herfstfiguurtjes en zetten er thee bij. Dan pakken we ons Drakenboek er bij en wordt het een heel gezellige middag!
Zo bak je mini-chocolade cupcakes
Weeg en meet meel, zout en bakpoeder af
Zeef het in een grote kom.
Doe de suiker erbij in de kom.
Zeef de cacao er ook bij.
Verhit het water op het gas.
Doe dan de zonnebloemolie erbij.
Dan de losgeklopte eieren.
en dan de melk.
Klop tot alles mooi glad en goed gemengd is en verwarm dan de oven voor op 180°C/160°C hetelucht
Het chocolademengsel is mooi glad en gemengd.
Nu schenk je het water erbij en roer het door.
Roer tot het mengsel zijdezacht en vloeibaar is.
Schenk het chocolademengsel over in een kan.
Zet 24 mini-vormpjes in het bakblik.
Vul de vormpjes tot 3/4 van de rand.
Bak de cupcakes in 20-25 minuten.
De cupcakes mogen niet droog voelen maar een prikker in het midden van een cakeje moet er schoon uitkomen!
Laat de cakejes afkoelen in het bakblik.
Spuit de chocolade botercrème op de cakejes.
Zet ze in de ijskast terwijl je de versiering maakt.
Steek de herfstfiguurtjes uit rolfondant.
Druk de figuurtje bovenop de botercrème.
Laat cakejes en crème op kamertemperatuur komen voor je serveert.
Fijne herfst!