De boodschappen
125 gram bloem
85 gram koude boter
50 gram suiker
1 klein vrije uitloop ei
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
kant&klaar glazuur
sprinkels-mix
Vandaag maken we schattige mini-koekhuisjes, zo klein dat ze op de rand van je beker passen. De uitsteker vonden we bij Dille&Kamille en daarmee is het een koud kunstje. Het glazuur kochten we dit keer kant&klaar in een tubetje. Druk, druk, druk, zo dicht voor de komst Sint Lucia (morgen) en dan Advent en de kerstdagen!
Zo maak je de mini koekhuisjes
Mix alles samen behalve het ei.
Mix er dan snel het ei door.
Kneedt stevig met de hand.
Rol het deeg in een gladde bal.
Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C
Rol het deeg uit tot +/- 1 cm dikte.
Steek de huisjes uit.
Plaats de koekjes op bakpapier.
Leg het bakpapier met de koekjes op een bakplaat en schuif hem in het midden van de oven.
Bak de koekjes +/- 10 minuten.
Er is genoeg deeg voor koekemannetjes.
Wij gebruikten deze decoratie van ah.nl.
Laat de koekjes helemaal afkoelen op een rooster voor je de huisjes in elkaar zet!
Spuit glazuur op de randjes.
Voeg per keer 2 delen toe.
Laat het glazuur steeds drogen.
Leg er tot slot de daken op.
Versier de huisjes met glazuur-sneeuw en sprinkels.
Zo leuk, je kunt ze op de rand van je beker zetten
We zien elkaar morgen weer!