Boodschappenlijstje
150 gram fijne suiker
50 ml water
250 gram kersen, ontpit en heel gehouden
¼ theelepel amandelextract (optioneel)
2 grote eieren + 2 eidooiers
200 ml slagroom
45 gram patent bloem
stukje boter, voor invetten
1 eetlepel poedersuiker
vanille-roomijs, om te serveren
In augustus zijn de kersen op z'n lekkerst, heel donkerrood en zoet! Logisch dus dat we met kersen gaan bakken deze maand. Op z'n Frans nog wel, want dan komt er ook nog vanille roomijs bij. Raad je het al? We maken mini-Kersen Clafoutis :)) Je hebt vier springvormen nodig, van 12 cm doorsnee.
Zo maak je Kersen-Clafoutis
Was de kersen
Verwijder de pitten uit de kersen maar hou ze heel.
Doe het water en 50 gram van de suiker in een pan.
Breng het aan de kook en los de suiker op.
Doe de kersen bij het suikerwater, laat ze zacht koken.
Laat de kersen 2-3 minuten koken.
Laat de kersen en siroop afkoelen.
Doe eieren en dooiers in een grote kom.
Voeg de suiker en het amandel-extract toe.
Klop het glad en voeg de slagroom toe.
Klop het mengsel tot het licht en luchtig is.
Doe het meel bij het mengsel en mix het kort door.
Dek het beslag af.
Laat het beslag 10 minuten rusten.
Vet de springvormen in.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht
Verdeel de kersen over de vormen.
Verdeel het beslag over de kersen.
Sprenkel siroop (niet alles!) over het beslag.
Zet de springvormen in het midden van de oven.
Bak de Clafoutis in +/- 25 minuten goudbruin. ze zullen wat rijzen in de oven maar zakken weer in als je ze uit de oven haalt
Laat de Clafoutis iets afkoelen, in de vormen.
Strooi er poedersuiker over en leg het ijs er bij.
Prendre plaisir! - Geniet ervan!