2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui, 1 teentje knoflook
1 rode paprika, in blokjes gesneden
½ courgette, in blokjes gesneden
300 g rundergehakt
1 blik gepelde tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel gemengde Italiaanse kruiden
versgemalen peper & zeezout, naar smaak
verse lasagnevellen
100 g mozzarella, in stukjes gesneden
100 g cheddar kaas, geraspt
Op zondag hebben we tijd zat, dus we maken iets lekkers voor de lunch. Vandaag maken we mini-lasagnes, precies op maat voor mini-monstertjes. De voorbereiding is wel een werk, maar wij vinden het leuk om te doen. Even doorzetten en dan lekker eten!
Zo maak je mini-lasagnes
De voorbereiding: was, schil, snij en rasp alle groenten en de kazen
Snij het uitje fijn, pel de knoflook..
Snij de lenteui in ringetjes
Snij de courgette in blokjes.
De paprika in kleine reepjes.
Rasp de cheddar kaas.
Snij de mozzarella klein.
Alles klaar? Zet het even opzij.
Zo bereid je de pasta voor
Knip strookjes bakpapier.
Leg ze kruislings in de bakvorm.
Steek cirkels uit de pasta.
Leg de cirkels in de kuiltjes.
en zo maak je de pastasaus
Bak het uitje met de knoflook glazig.
Bak de lenteui en paprika mee.
Bak tot slot de courgette mee.
Bak de magere rundergehakt bruin.
Roer het gehakt door de groenten
Voeg de tomaten en -puree ook toe.
Voeg kruiden, peper en zout naar smaak aan de saus toe.
Laat de pastasaus 10 minuten garen op laag vuur en verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hetelucht
Stel nu de mini-lasagnes samen
Pak de voorbereide bakvorm.
Schep de saus op de pasta.
Dek af met pasta en herhaal.
Strooi er royaal kaas over.
Nadat je 3 laagjes hebt gemaakt eindig je met de kazen erop
Bak de mini-lasagnes in 20-25 minuten.
Laat ze iets afkoelen in de bakvorm.
Lift de lasagnes aan het papier uit de vorm
De mini-lasagnes kunnen warm maar ook koud gegeten worden.
Serveer de lasagne met een groene salade erbij.
Fijne zondag!