Boodschappenlijstje
1 rol kant&klaar bladerdeeg
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
100 gram pure chocolade
vers fruit
Vandaag begint de krokusvakantie dus we maken kleine franse taartjes bij de thee, mille feuille met chocola en frambozen. Het lijkt veel werk maar ze zijn zo klaar, het deeg hebben we gekocht. Je kunt ze met kinderen maken, ze kunnen lekker veel zelf doen. Voor het gemak kiezen we dan slagroom ipv crème pattisiere. Hier vinden ze vooral de opmaak leuk eerst stapelen en dan happen! ;)
Zo maak je Franse Mille Feuille
Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C hete lucht
Bak eerst het bladerdeeg
Rol het bladerdeeg uit op bakpapier.
Snij het deeg in 24 stukken en leg het op de bakplaat.
Leg een vel bakpapier over het bladerdeeg.
Zet een bakplaat op het deeg dan blijft het plat.
Bak het deeg in 15 - 20 minuten goudbruin
Maar verwijder na 10 minuten de bovenste bakplaat.
Neem het bladerdeeg uit de oven.
Zet het opzij om af te koelen met bakpapier op een rooster.
Klop de slagroom stijf
Doe de slagroom met de suiker in een mixerkom.
Klop de slagroom tot het stijf is en schep het in een spuitzak.
Leg de spuitzak in de ijskast dan kan de room opstijven.
Zo maak je chocolade ganache
Hak de chocolade grof.
Doe het in een ruime kom.
Schenk de room in een steelpan.
Breng de room aan de kook.
Let op, breng de slagroom net tegen de kook het mag niet koken!
Schenk de hete room over de chocolade.
Doe er een eetlepel boter bij.
Roer de ganache glad en glanzend.
Laat de ganache iets afkoelen
Doop de stukjes bladerdeeg in de chocloade.
Laat de chocolade ganache drogen.
Spuit 3 dopjes slagroom op twee van de laagjes.
Druk het fruit er tussen in, stapel de 2 stukjes op elkaar.
Leg er bladerdeeg bovenop en decoreer met room en fruit.
Nu gaan we thee drinken!
Gezellige krokusvakantie!