Icon en

Mini-Mille Feuille

met chocolade, frambozen en slagroom
Met chocolade, Gebak, Met slagroom en Met vers fruit
Mille feuille sidepic

Boodschappenlijstje
1 rol kant&klaar bladerdeeg
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
100 gram pure chocolade
vers fruit
 

Mille feuille sidepicll

Vandaag begint de krokusvakantie dus we maken kleine franse taartjes bij de thee, mille feuille met chocola en frambozen. Het lijkt veel werk maar ze zijn zo klaar, het deeg hebben we gekocht. Je kunt ze met kinderen maken, ze kunnen lekker veel zelf doen. Voor het gemak kiezen we dan slagroom ipv crème pattisiere. Hier vinden ze vooral de opmaak leuk eerst stapelen en dan happen! ;)

Zo maak je Franse Mille Feuille

Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C hete lucht

Bak eerst het bladerdeeg

Mille feuille 01
Mille feuille 02
Mille feuille 03
Mille feuille 04

Rol het bladerdeeg uit op bakpapier.

Snij het deeg in 24 stukken en leg het op de bakplaat.

Leg een vel bakpapier over het bladerdeeg.

Zet een bakplaat op het deeg dan blijft het plat.

Bak het deeg in 15 - 20 minuten goudbruin

Mille feuille 05
Mille feuille 06
Mille feuille 07

Maar verwijder na 10 minuten de bovenste bakplaat.

Neem het bladerdeeg uit de oven.

Zet het opzij om af te koelen met bakpapier op een rooster.

Klop de slagroom stijf

Mille feuille 08
Mille feuille 09
Mille feuille 10

Doe de slagroom met de suiker in een mixerkom.

Klop de slagroom tot het stijf is en schep het in een spuitzak.

Leg de spuitzak in de ijskast dan kan de room opstijven.

Zo maak je chocolade ganache

Mille feuille 11
Mille feuille 12
Mille feuille 13
Mille feuille 14

Hak de chocolade grof.

Doe het in een ruime kom.

Schenk de room in een steelpan.

Breng de room aan de kook.

Let op, breng de slagroom net tegen de kook het mag niet koken!

Mille feuille 15
Mille feuille 16
Mille feuille 17

Schenk de hete room over de chocolade.

Doe er een eetlepel boter bij.

Roer de ganache glad en glanzend.

Laat de ganache iets afkoelen

Mille feuille 18
Mille feuille 19
Mille feuille 20
Mille feuille 21

Doop de stukjes bladerdeeg in de chocloade.

Laat de chocolade ganache drogen.

Spuit 3 dopjes slagroom op twee van de laagjes.

Druk het fruit er tussen in, stapel de 2 stukjes op elkaar.

Mille feuille 22
Mille feuille homepage

Leg er bladerdeeg bovenop en decoreer met room en fruit.

Nu gaan we thee drinken!

Gezellige krokusvakantie!