Boodschappenlijstje
130 gram gewone bloem
130 gram volkorenmeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel gemengde kruiden + snufje zout
1 vrije-uitloop ei, lichtjes geklopt
70 gram boter, gesmolten en iets afgekoeld
1 kleine appel, geschild en geraspt
75 gram rozijnen
5 eetlepels heldere honing
100 ml appelsap
250 ml slagroom + 2 eetlepels honing
1 theelepel vanille extract
Het is herfst en de nieuwe appeloogst is er weer, met allerlei heerlijk appelsoorten. Daarom bakken we vandaag mini-muffins met appel en rozijnen, een hefstklassieker. Om de mini-muffins extra-lekker te maken spuiten we er stijfgeklopte slagroom op. Het lijkt wel een feestje!
Zo maak je mini-muffins met appel en rozijnen
Doe beide soorten meel, zout, bakpoeder en kruiden in een kom.
Roer alles door elkaar tot het goed gemengd is.
Smelt de boter in een steelpan, op laag vuur.
Schil de appel en rasp hem grof.
Klop het ei los en giet dan de iets afgekoelde boter er bij, roer het door.
Voeg de appel, rozijnen en honing er aan toe en roer het kort door.
Doe tot slot het appelsap erbij en roer weer kort door.
Verwarm de oven voor op 180°C, zet vormpjes in een 24 stuks muffinblik en schuif het rooster in de oven
Vouw het meelmengsel in het appel-rozijnenmengsel.
Schep kleine bolletjes beslag in de muffinvormpjes.
Bak de mini-muffins in 18-20 minuten. (check na 15!)
Laat de muffins iets afkoelen in het bakblik en eet ze zo.
Klop de slagroom stijf met de honing en het vanille extract
Spuit rozetten slagroom op de muffins.
Nu een mooi herfstboek lezen en van de muffins genieten!
Fijne herfst!