Meringue harten
4 vrije uitloop bio-eiwitten, kamertemp.
1 theelepel vanille-extract
100 gram gezeefde poedersuiker
100 gram fijne suiker
250 ml volle slagroom
2 eetlepels suiker
100 gram frambozen
optioneel chocolade hagelslag
Wat geef je liever aan je moeder op moederdag dan een zelfgemaakt hart? Een zelfgemaakt eetbaar hart natuurlijk! Daarom maken we vandaag lekker zoete meringue harten met vers zomerfruit en slagroom. Als we toch zo'n lekker hart voor mama maken dan maken we er gelijk een paar extra, voor ons :))
Zo maak je de Meringue harten
Scheidt de eiwitten van de dooiers.
Doe het eiwit in de mixer en klop het.
Weeg de beide suikers af en meet een theelepel vanille.
Klop het eiwit tot het ongeveer half stijfgeslagen is.
Zeef de poedersuiker.
Voeg vanille en suikers geleidelijk toe.
Klop het mengsel +/- 5 minuten.
Verwarm de oven voor op 80°C en leg bakpapier op de bakplaat
Schep de meringue in een spuitzak.
Spuit harten op het bakpapier.
Bak de harten 2.5 uur.
Laat de harten afkoelen op de bakplaat
De afgekoelde harten plakken aan het bakpapier.
Na omdraaien zien we, de onderkant is nog nat.
We zetten de omgedraaide harten weer in de oven.
En we laten ze nog 30 minuten langer drogen.
De harten zijn droog, we pakken de draad weer op ;))
Klop de slagroom met 2 eetlepels fijne suiker stijf.
Schep de slagroom in een spuitzak met een kartelmondje.
Laat de slagroom een half uurtje stijven in de ijskast.
Spuit net voor het serveren de slagroom op de harten.
Maak de harten op met frambozen of aardbeien en hagelslag.
Fijne moederdag!