SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Morgen is het moederdag

we bakken meringue harten
Met chocolade, Met ei, Moederdag, Gebak, Met slagroom en Met vers fruit
Meringue harten sidepic

Meringue harten
4 vrije uitloop bio-eiwitten, kamertemp.
1 theelepel vanille-extract
100 gram gezeefde poedersuiker
100 gram fijne suiker
250 ml volle slagroom
2 eetlepels suiker
100 gram frambozen

optioneel chocolade hagelslag

Meringue harten sidepicll

Wat geef je liever aan je moeder op moederdag dan een zelfgemaakt hart? Een zelfgemaakt eetbaar hart natuurlijk! Daarom maken we vandaag lekker zoete meringue harten met vers zomerfruit en slagroom. Als we toch zo'n lekker hart voor mama maken dan maken we er gelijk een paar extra, voor ons :))

Zo maak je de Meringue harten

Meringue harten 01
Meringue harten 02
Meringue harten 03
Meringue harten 04

Scheidt de eiwitten van de dooiers.

Doe het eiwit in de mixer en klop het.

Weeg de beide suikers af en meet een theelepel vanille.

Klop het eiwit tot het ongeveer half stijfgeslagen is.

Meringue harten 05
Meringue harten 06
Meringue harten 07

Zeef de poedersuiker.

Voeg vanille en suikers geleidelijk toe.

Klop het mengsel +/- 5 minuten.

Verwarm de oven voor op 80°C en leg bakpapier op de bakplaat

Meringue harten 08
Meringue harten 09
Meringue harten 10

Schep de meringue in een spuitzak.

Spuit harten op het bakpapier.

Bak de harten 2.5 uur.

Laat de harten afkoelen op de bakplaat

Meringue harten 12
Meringue harten 13
Meringue harten 14
Meringue harten 15

De afgekoelde harten plakken aan het bakpapier.

Na omdraaien zien we, de onderkant is nog nat.

We zetten de omgedraaide harten weer in de oven.

En we laten ze nog 30 minuten langer drogen.

De harten zijn droog, we pakken de draad weer op ;))

Meringue harten 16
Meringue harten 17
Meringue harten 18

Klop de slagroom met 2 eetlepels fijne suiker stijf. 

Schep de slagroom in een spuitzak met een kartelmondje.

Laat de slagroom een half uurtje stijven in de ijskast.

Meringue harten 19
Meringue harten home

Spuit net voor het serveren de slagroom op de harten.

Maak de harten op met frambozen of aardbeien en hagelslag.

Fijne moederdag!