Boodschappenlijstje
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei (klein)
1 theelepel vanille extract
250 gram (Zeeuwse) bloem
1/2 theelepel bakpoeder
Decoratie
wit rolfondant
geel rolfondant
eetbare zwarte viltstift
Voor Pinksteren bakken we grote en kleine duifjes voor de mini-monsters. We plakken er (natuurlijk!) rolfondant op en als ze klaar zijn kunnen we niet anders dan toegeven dat het hele lieve duiven geworden zijn ;)) Hier vind je de koekuitstekers, klein en medium!
Zo maak je Pinksterduifjes
Klop boter en suiker romoig.
Doe het ei erbij en klop.
Voeg vanille toe en klop.
Zeef er meel + bakpoeder bij.
Vouw het meel geleidelijk in.
Kneed het kort met de hand.
Pak het deeg in en zet in de ijskast.
Laat het deeg 1 uur koelen en kneed het dan kort door
Rol het deeg tot 1cm dikte en steek er duiven uit.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier er op.
Zet de koekjes nog 30 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 170°C
Bak de koekjes 8-10 minuten of tot de randjes kleuren.
Laat de koekjes minuten op de plaat en dan op een rooster afkoelen.
Steek intussen duifjes en snavels uit rolfondant en plak ze dan op.
Teken een klein oog op de duifjes, met de eetbare viltstift
Plak de fondant duifjes op de koekjes met een druppel water.
Laat het fondant drogen en zet een kopje thee bij de koekjes.
We wensen jullie mooie Pinksterdagen!