SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Nederlands kleinste bewoners

wonen in Madurodam
Info, Zomer en Vakantie- & weekenduitjes
Madurodam sidepic

Madurodam
George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag
Nederland

+31 70 41 624 00
info@madurodam.nl

Meer info vind je hier

Dagelijks open van 
9.00 tot 18.00 uur

Madurodam sidepicll

Vandaag zijn we snel op onze bestemming, we gaan naar Madurodam. Den Haag ligt niet ver van Rotterdam dus we zijn er lekker snel en het park is al om 9.00 uur open. Als we aankomen is het nog rustig, dus dat is fijn. Als we drie uur later naar huis rijden is dat anders.

Net als bij alle parken spreek je hier ook een tijdslot af, maar eenmaal binnen mag je blijven zolang je wil. Aleen Space Expo Noordwijk is een prettige uitzondering op deze regel.Daar verlaat iedereen na de tour het museum zodat de 1.5 meter regel goed kan worden nageleefd.

Hier verandert het park al snel in een mierenhoop. Iedereen loopt door elkaar en tegen de aangegeven richting in. Alles voor het fotomoment!

Madurodam 01
Madurodam 02
Madurodam 03
Madurodam 04

Op onze eerste foto's is goed te zien hoe rustig het nog is als we net aangekomen zijn. We kunnen overal alles uitgebreid bekijken en voor Puk is het helemaal geweldig, want je hoeft niet in de rij te staan bij de interactieve attracties. Die zijn er veel in Madurodam en alle kinderen groot & klein beleven daar veel plezier aan.

Madurodam 05
Madurodam 06
Madurodam 07

Er is een miniatuur kermis die als je er een 20 eurocent muntje in doet tot leven komt. De lichtjes gaan aan en de muziek gaat spelen en al snel beweegt alles. De draaimolen draait, de bots-autotjes botsen en op de achtbaan rijdt een karretje langzaam omhoog. Om dan met een noodgang naar beneden te rijden. Puk (en de andere kinderen die er bij staan te kijken) vindt het prachtig!

Een stukje verder komt het ons Rotterdammers heel bekend voor! We zien de Holland Amerika Lijn met de gigantische cruiseschepen. Daarvoor vaart een rondvaartboot van de Spido. Nog iets verder zien we ook Metrostation Blaak, met de 'Vliegende schotel'.

Pompen of verzuipen! Redt de dorpen van het water. Als het water stijgt moet er hard gepompt worden om de dorpen droog te houden, anders loopt de hele boel onder. In je eentje redt je het niet, er is veel samenwerking voor nodig!

Kinderen vinden het erg leuk om de pompen te bedienen en tegelijk leren ze iets belangrijks over Nederland. Een deel van Nederland ligt onder de zeespiegel en bij springvloed is 59% kwetsbaar voor overstromingen door de zee. Daarom zijn de dijken en duinen zo belangrijk.

Madurodam 12
Madurodam 13
Madurodam 14

Amsterdam is ook goed vertegenwoordigd. We zien de typisch Amsterdamse geveltjes langs de grachten en het monument op de Dam, voor de Bijenkorf. Maar Schiphol met de taxiende vliegtuigen en de verkeerstoren is ook een grote trekpleister voor kinderen.

Het Muiderslot, (eerste foto hieronder) is een Middeleeuws kasteel in Muiden, vlakbij Amsterdam. In Madurodam is het in miniatuur te zien, het is heel mooi nagebouwd en op de binnenplaats zie je de ridders. Puk vindt het kasteel erg mooi en die kleine riddertjes zijn zo cool!

Madurodam 15
Madurodam 16
Madurodam 17
Madurodam 18

Nederland is een waterland dus er is ook veel water te zien in Madurodam. Er varen allerlei schepen in dit water, van klein tot groot. Er ligt bijvoorbeeld een vrachtschip met brand in het ruim en onmiddelijk komt de blusboot en aan. De kinderen kunnen samen water pompen en het vuurtje blussen. Grote pret!

Er varen ook containerschepen, sleepboten en watertaxi's. Kinderen kunnen de schepen laden met containers en zo leren hoe de vracht verdeeld moet worden op een schip. Ze kunnen ook containers laden met een lift en ook daarvoor moet je samenwerken. Heel leerzaam allemaal en erg leuk!

Madurodam 19
Madurodam 20
Madurodam 21

Bij binnenkomst hebben we een pasje gekregen waarmee je verschillende interactieve dingen kunt doen, zoals een DJ als Armin van Buuren zijn, op het miniatuur podium. Je kunt zelf dancemuziek maken en scratchen. Opvallend hier is dat veel ouders hier geen genoeg van krijgen en hun kids nauwelijks aan de beurt komen ;)

Dan lopen we langs het Circustheater in Scheveningen, samen met de televisiestudio's in Hilversum (?). Het Binnenhof - waar onze regering zetelt - hebben we ook al gezien.

Verderop komen we bij de bloembollenvelden van Aalsmeer, met de veiling. Daar stort een lopende band de bloembollen in een grote bak om vervoerd te worden naar de fabriek, die ze verpakt. Maar om de band te starten moet je wel een 20 eurocent muntje hebben.

Madurodam 22
Madurodam 23
Madurodam 24
Madurodam 25

We bekijken het Olympisch Stadion van Madurodam, de molens van Kinderdijk en heel veel bruggen, allemaal in miniatuur. Over sommige bruggen kunnen we lopen. De kinderen kunnen sluizen bedienen, met schepen er in, om te zien hoe ze werken.

Madurodam 26
Madurodam 27
Madurodam 28

Dan hebben we het nog niet over de treinen van Madurodam gehad! Door het hele park rijden er treinen, zo komt er een vrachttrein voorbij en dan is het de NS Intercity die voorbij raast. Kinderen zitten op hun hurken langs het spoor, je kunt de treinen bijna aanraken. Daar komt de Thalys, die rijdt rechtstreeks naar Parijs. Om de paar meter zit Puk op zijn hurken, hij is dol op treinen, hij kent ze bijna allemaal.

De Maeslantkering bij Hoek van Holland ligt er ook, daar gaan we zometeen naar toe. In hetzelfde water zwemmen heel veel karpers en die zijn erg nieuwgierig! Hopeleijk vallen er geen madurodambewoners in het water, de karpers zijn van monsterlijke afmetingen.

Madurodam 29
Madurodam 30
Madurodam 31
Madurodam 33jpeg

Dan nemen we nog een kijkje bij de Euromast en de SS Rotterdam, ook we de Grand Old Dame genoemd. Beiden kun je - als je toch in Rotterdam zou zijn - bezichtigen, maar dan in het groot. Het schip is nu een hotel en eigenlijk ook een soort museum want je kunt er een rondleiding krijgen. Er is ook horeca zodat je buiten op het dek gezellig iets kan drinken. Op de Euromast kun je in de lift over heel Rotterdam uitkijken, ook een leuke ervaring.

Als je rustig alles wil bekijken in Madurodam kun je het best de eerste tijdslots reserveren, dat zie je op de foto hierboven. Toen we weggingen om ongeveer half een liep het park echt vol. De parkeerplaats trouwens ook, waarvoor je 10.00 euro moet betalen.

Madurodam was vandaag weer een leuke ervaring voor Puk, we komen eigenlijk elk jaar. Voor kleine kinderen is er een Nijntje speeltuintje en voor de grotere kids is er een andere. Er staat er tijdens de zomervakantie een echte Dakota geparkeerd op het Madurodam terrein, de Flying Dutchman. Je mag er even binnen rondkijken maar dan moet je echt in de rij staan. Je kan er ook voetballen, kortom er is genoeg te doen in Madurodam

Overal is horeca zowel binnen als buiten, buiten kun je poffertjes, koffie en slush puppies kopen. Natuurlijk is er ook de onvermijdelijke giftshop ;) Daar gaan we nog even langs, het is moeilijk kiezen. Dan is het weer mooi geweest voor vandaag, we gaan naar huis.

Het was een heel leuk dag vandaag, zegt Puk!