SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Neon Leon

Nog een leuk Kameleon book
Prentenboek en Dierenboek
Neon leon home

Neon Leon
Auteur: Jane Clarke
Illustrator: Britta Teckentrup
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Ellen Hosmar
Gepubliceerd: juni 2018
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
ISBN13: 9789048316045
Prijs: € 24,95 (HC)
Leeftijd: 4 - 7 jaar

Neon leon sidepicll

Na kameleonboek A color of his own (een kleur van zichzelf) van vorige week vonden wij het leuk om vandaag Neon Leon in het zonnetje te zetten, nog een boek over een kameleon die sip is. Hij heeft het tegenovergestelde probleem van de kleine kameleon van vorige week. Hij heeft een juist kleur van zichzelf!

Terwijl alle kameleons zich steeds aanpassen aan de kleur van de omgeving en zo automatisch gecamoufleerd zijn steekt Neon Leon juist af. En niet zomaar een beetje maar tot zijn verdriet is hij altijd lichtgevend oranje! Maar ook voor hem komt er een gelukkig einde aan zijn probleem, dat kun je lezen in dit leuke boek!

Neon leon 01
Neon leon 02
Neon leon 03
Neon leon 04

Het verhaal is geschreven door de Britse auteur van kinderboeken Jane Clarke. Het verhaal is grappig ook al is Neon Leon bedroefd. De mini monstertjes vinden het erg leuk dat het boek inter-actief is, overal tussendoor staan kleine opdrachtjes voor kleine lezers of luisteraartjes. Je kunt ook nog een QR code in het boek scannen om het gratis audio-voorleesboek voor je smartphone te krijgen. Superleuk!

Neon leon 05
Neon leon 06

De leuke illustraties zijn van de bekende illustrator Britta Teckentrup, die je misschien al kent van eerdere boeken van de week, op snazzie. De prenten zijn vrolijk gekleurd en de kameleons zijn zo schattig! De mini-monstertjes zijn dol op dit boek! Het is fijn in het Nederlands en in het Engels verkrijgbaar.

3 stralende sterren voor Neon Leon van alle snazzielezertjes!