De boodschappen voor twee
150 gram slagroom light
20 gram suiker
een theelepel rozenwater
een snufje safraan
35 ml halfvolle melk
eetbare zilver-glitter
pistache nootjes
Nimish is een typisch Indiaas, heerlijk dessert. Het is geurig door het rozenwater, het smaakt licht zoet en het glittert je tegemoet. Bovendien ziet het er ook nog erg mooi en elegant uit!
Zo maak je Nimish
Meet de juist hoeveelheid melk af.
Giet de melk in een pan met de saffraan, zet het laag op.
Voeg de suiker bij de room en mix op middelmatige snelheid.
Doe het rozenwater bij de slagroom mix.
Klop de slagroom lobbig, niet stijf.
Giet de saffraan-melk over in een glas om af te koelen.
Voeg het aan de slagroom toe en mix het erdoor.
Stop met mixen als de room stijf maar nog dik vloeibaar is.
Schenk de Nimish over in mooie glazen om te serveren.
Zet de glazen tot de andere dag afgedekt in de ijskast.
Strooi wat pistache nootjes op de Nimish.
In India wordt er eetbaar blad-zilver op dit feestelijke dessert gedaan, dat is hier vervangen door eetbare glitter.
Erg lekker, romig en zacht is dit bijzondere feest toetje uit India! Een mooie afsluiting van een feestelijk menu.