De boodschappen
100 gram aardbeien
100 gram banaan
1 eetlepels citroensap
2 theelepels heldere honing
1 zakje Agaranta, 6 gram
Vandaag zijn de snoepjes mooi roze, daar zorgen de aardbeien voor. Je zou denken dat het snoepje zonder honing kan omdat aardbei en banaan allebei zoet fruit zijn. Toch heeft dit fruit in deze tijd van het jaar wat extra zoet nodig. Zomer's, in het aardbeienseizoen kun je de honing weglaten.
Zo maak je aardbei- banaan snoepjes
Snij de banaan in stukjes en doe ze in de blender.
Was en snij de aardbeien en voeg aan de banaan toe.
Blend het fruit tot het mooi glad is.
Giet het in een steelplan en roer door.
Roer citroensap, honing en agaranta door het fruit.
Kook het 2 minuten door, blijf roeren.
Koel de vloeistof snel en giet het in de vormen.
Let op!
Roer de Agaranta stevig door als je het droog bij de vloeistof doet, er mogen geen klontjes in blijven.
Breng de fruitmix aan de kook en laat het op laag vuur 2 minuten doorkoken tot het bindt.
Koel het snel wat af in een pan koud water en giet het dan snel in de vorm.
Laat de snoepjes op kamertemperatuur een uur en in de ijskast een half uur opstijven.
Roer de Agaranta stevig door als je het droog bij de vloeistof doet, er mogen geen klontjes in blijven.
Breng de fruitmix aan de kook en laat het op laag vuur 2 minuten doorkoken tot het bindt.
Koel het snel wat af in een pan koud water en giet het dan snel in de vorm.
Laat de snoepjes op kamertemperatuur een uur en in de ijskast een half uur opstijven.
Druk de snoepjes voorzichtig uit de vormen.
De gezonde snoepjes kunnen ook mee in de Bento Box.