De boodschappen
3 vrije uitloop eieren
zeezout en versgemalen zwarte peper
15 gram boter
40 gram gerookte zalm
½ theelepel olijfolie
optioneel: wat fijngeknipte bieslook
Franse Meesterkok Raymond Blanc deelt graag zijn keukengeheimen met ons. Hij is een ster in omeletten bakken! Wij houden ook van een omeletje dus zijn we bij Monsieur Blanc in de leer gegaan. Dat valt nog niet mee en al helemaal niet als je het hele proces tegelijkertijd wil fotograferen.
Zo maakt monsieur Blanc een omelette
Snij de zalm in grove stukken.
Klop de eieren met zachte hand.
Doe er zout&peper naar smaak bij.
Verhit de boter in de koekenpan.
Nu wordt het moeilijker!
Schenk de eieren in de hete koekenpan en laat ze enkele seconden stollen.
Eerst stolt de rand die je onmiddelijk terug in het vloeibare midden duwt.
Wacht weer enkele seconden en herhaal dit proces. Let op, dit gaat heel snel! (Maak geen foto's!)
Herhaal dit proces tot de hele omelette is gestold maar nog zacht in het midden.
Strooi de zalm in het midden en laat de omelette nog enkele seconden stollen.
Laat de omelette uit de pan glijden en rol hem op.
De snazzie touch: knip er bieslook over.
Onze omelette komt nog niet in de buurt van die van de Franse chef, maar hij is wel erg lekker. We geven het niet op, oefening baart kunst! Bon appétit!