SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Ons 'uitje' in kerstvakantie 2021/2022

is naar Blijdorp Zoo
Info, Vakantie- & weekenduitjes, Spelend leren en Kerstmis
Blijdorp sidepic

Diergaarde Blijdorp (Hoofdingang)
Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam

Diergaarde Blijdorp (Ingang Rivierahal)
Van Aerssenlaan 49
3039 KE Rotterdam

Diergaarde Blijdorp is dagelijks geopend, ook op feestdagen

Tijdens wintertijd van 09:00 tot 17:00 uur

Ons geplande vakantie uitje gaat helaas niet door. Blijdorp Zoo is nu in lock down ivm Omikron. Gelukkig zijn we net voor de sluiting ook nog geweest!

Ons meest favoriete dag-uitje in Rotterdam is Diergaarde Blijdorp. Als geboren en getogen Rotterdamse familie - sinds 1920 - hebben generaties familieleden van baby tot bejaarde de Diergaarde bezocht. Wij komen er graag en vaak, in de mooiste dierentuin van Nederland ;))  Met een prachtige collectie dieren in een heerlijke Botanische tuin vol (bijzondere) planten en bloemen is het een relaxt dagje uit, als je er vroeg bij bent.

Blijdorp 01
Blijdorp 02
Blijdorp 03
Blijdorp 04

We beginnen bij de zeeleeuwen en het Oceanium, zij zijn er al gelijk als je de Dierentuin binnenkomt. De zeehonden zijn erg actief, zou dat door de kou komen? Hoewel de zon volop schijnt is het toch een koude dag. In het Oceanium - voor we de tunnel inlopen - zien we al meteen een grote haai op de tunnel liggen luieren, boven onze hoofden. De Zeeschildpad zwemt vrolijk rond maar de haai ligt er onverstoorbaar bij.

We lopen langs grote haaien tanden door naar de volgende kleinere tunnel, daar zien we schitterend gekleurde Tropische vissen in hoge aquaria. Maar Puk heeft een andere favoriete vissoort hier om de hoek!

Blijdorp 05
Blijdorp 06
Blijdorp 07

De Pijlstaartroggen! Als sinds hij kan staan is hij dol op deze dieren. Wij parkeerden hem tegen de ruit en dan stond hij in de wandelwagen met zijn handjes tegen de ruit. Puk zegt: Ze kennen mij nog, kijk maar deze lacht naar mij :)

Blijdorp 08
Blijdorp 09
Blijdorp 10

Dan gaan we op de eerste (wat late) kraamvisite van vandaag, we hebben veel bezoeken te doen. Eerst naar de Pinché tweeling, de kleine aapjes die deze zomer geboren zijn. Er zijn er nu acht, want elk jaar krijgen pa en ma Pinché een tweeling. Reken maar uit, dit is de derde tweeling al! Zij zijn vlak na de Pijlstaartroggen te zien.

Dan komen de Hutia's (Cubaanse Boomratten) en daar zijn half augustus drie baby's geboren! De schattige kleuters scharrelen vrolijk rond. Onderweg naar buiten zien we een bijzondere schildpad, niet met een baby maar wel met een lieve kleine vriend!

Blijdorp 11
Blijdorp 12

We lopen langs prachtige gekleurde zeesterren en een heel grote kreeft naar buiten, het Oceanium uit en de Dierentuin in...

Blijdorp 13
Blijdorp 14
Blijdorp 15
Blijdorp 16

Aan de overkant van het pad wandelt een ijsbeer, wat verderop komen we langs de Alpaca en dan zien we de kleine prairiehondjes! Zijn die niet super-schattig in hun pluizige wintervachtje? Zo mollig zijn ze in de zomer niet. Ze blijven gewoon zitten al sta je nog zo dichtbij.

Daarna gaan we onder het viaduct door naar een short-cut. We zijn op zoek naar Krissy, de Maleise baby Tapir.

Blijdorp 17
Blijdorp 18
Blijdorp 19

De Tapirs wonen met de olifanten in het verblijf Taman Indah, in het Azië-gedeelte van de tuin. Het in mei geboren olifantje Radjik willen we ook graag in het echt zien. We gaan eens kijken, spelen de kleuters buiten of zijn ze binnen bij Taman Indah te vinden? Radjik speelt lekker buiten in de zon, hij maakt grapjes met mama en oma Olifant.

Blijdorp 20
Blijdorp 21
Blijdorp 22
Blijdorp 23

Krissy is niet buiten. Dus we volgen de coronaregels om contact met andere bezoekers zoveel mogelijk te beperken en lopen om het verblijf heen naar de andere kant, daar kunnen we naar binnen. Daar staan moeder Pooh en baby Krissy samen lekker te eten. We maken heel veel foto's van moeder en kind, want na een halfjaar is Krissy baby af en verdwijnt haar mooie tekening!

Blijdorp 24
Blijdorp 25
Blijdorp 26

We wandelen langs de Pelikanen die we een volgende keer uitgebreid zullen bewonderen, want nu zoeken we een heel bijzondere baby: het Visaya biggetje. Het Visaya Wrattenzwijn wordt in het wild heel zeldzaam, het is nog ernstiger met uitsterven bedreigd dan de Reuzenpanda! Onbegrijpelijk! Wij vinden het Visaya biggetje zo lief!

Blijdorp 27
Blijdorp 28

We bezoeken nog een favoriet van Puk, die we nooit overslaan als we in Diergaarde Blijdorp zijn: de Komodo Varaan, een bijzonder roofdier uit Indonesië. Vandaag doet hij iets dat we hem nooit eerderhebben zien doen (en wij bezoeken de Komodo Varaan vaak!). Hij begint gewoon, met een ommetje door zijn verblijf, maar dan trekt er iets zijn aandacht...

Blijdorp 29
Blijdorp 30
Blijdorp 31
Blijdorp 32

Het is iets in de nep-boom en dan ... daar gaat hij! De Varaan staat op zijn achterpoten en rekt zich helemaal uit, tot in zijn volle lengte. Hij staat bijna tegen het glas aan, zo dichtbij! Onze Puk is er verbaasd van, dat heeft hij de varaan nog nooit zien doen. Wat zit er eigenlijk in die boom? Wat ziet de Varaan? Puk probeert het te ontdekken, maar we komen er niet achter. Het was een bijzonder moment!

Blijdorp 33
Blijdorp 34
Blijdorp 35

De dienstruimte van de Dikhuiden, de Afrikaanse Neushoorns om precies te zijn, heeft geen saaie ingang. Die is met een heel groot formaat foto van rennende zwarte neushoorn-moeder Naima en haar kind beplakt! Superleuk, wat een geweldige foto!

De neushoornbaby werd op 8 november 2020 geboren, is een jongetje en heet Nasor. Zijn naam is een eerbetoon aan de mensen-jongen Nasor, die in 1931 uit Tanzania met de eerste zwarte neushoorn meekwam naar Blijdorp als verzorger. Op dit moment wonen er vier zwarte neushoorns in Diergaarde Blijdorp.

Blijdorp 36
Blijdorp 37

Het verblijf van de Flamingo's, dicht bij de oude ingang van Diergaarde Blijdorp, is helemaal vernieuwd. De dieren hebben nog steeds een mooie grote buitenruimte, maar er is nu een net over gespannen. Helaas mag je tijdelijk niet naar binnen, vanwege de heersende vogelgriep.

Maar in betere tijden mag dat wel, dus volgende keer gaan we door de vernieuwde ruimte wandelen, om de mooie vogels van dichtbij te bewonderen. Voorheen kon je ze alleen vanaf een behoorlijk grote afstand zien. Ook leuk, voorheen stonden er buiten het verblijf bankjes voor bezoekers, nu zijn deze bankjes binnen verplaatst.

Het was weer een heerlijke dag in Blijdorp, onze Diergaarde heeft niet voor niets de titel Mooiste Dierentuin van Nederland verdiend! We hebben weer heel veel bijzondere dieren gezien en veel nieuwe dingen geleerd. Lekker buiten koffie gedronken met poffertjes erbij. Het was koud buiten maar wel stralend weer, Puk heeft in de overdekte speeltuin gespeeld.

In deze langdurige covid-tijden heeft de Diergaarde het financieel moeilijk, dus als je iets kan missen, help Blijdorp een handje! Vele kleintjes maken nog steeds een grote. Dan kan Blijdorp de welverdiende titel behouden en al die kindertjes in Nederland die graag de dierentuin bezoeken straks weer met open armen ontvangen!

We hopen je daar te zien!