De boodschappen
1 rol bladerdeeg
1 eetlepel bloem
3 eetlepels tomatenpuree
3 plakjes bacon
6 kastanje champignons
5 chipolata's
6 kwarteleitjes
1 vrije uitloop ei
2 eetlepels bieslook
voor 6 kleine of 3 grote taartjes
Ze staan gezellig op de paastafel en in deze hartige taartjes zit eigenlijk een compleet Brits ontbijtje. In het bladerdeegbakje vind je bacon & egg, sausage, tomato & mushrooms. Maar je hoeft niet op het paasontbijt te wachten, op elke tijd van de dag of het jaar zijn ze lekker!
Zo maak je 'de hele dag' ontbijttaartjes
Leg de worstjes en de bacon in de grill pan.
Grill de worstjes in ongeveer 15 minuten gaar, de bacon korter.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven bakmat.
Rol de zijkanten op zodat je 3 of 6 deegbakjes hebt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Strijk de tomatenpuree in de bakjes.
Snij de chipolatas, bacon en champignons.
Verdeel de vulling over de deegbakjes.
Maak een kuiltje in het midden van de deegbakjes om straks de eitjes in te breken.
Bak de taartjes 5 minuten voor.
Strijk er losgeklopt ei op.
Breek de eitjes in de kuiltjes.
Bak de taartjes in 5 minuten af.
Knip de bieslook fijn en strooi het over de taartjes.
Serveer de hartige 'de hele dag ontbijt' taartjes gelijk.
Tomatenketchup en/of HP saus is toegestaan ;) Geniet ervan!