Icon en

Oranje kasteeltjes

Het is koningsdag!
Gebak, Glazuur / Fondant / (Boter)crème, Met vers fruit en Koningsdag
Oranje kasteeltjes sidepic

Joconde cakebeslag             
70 gram amandelmeel
2 vrije uitloop bio-eieren
60 gram patentbloem
70 gram fijne suiker
70 gram poedersuiker
140 gram vrije uitloop bio-eiwit (+/- 5 eieren)
vulling
vanille botercrème (van banketbakkersroom)
125 gram abrikozenjam
poedersuiker, om te bestuiven
500 gram marsepein, oranje

Oranje kasteeltjes homepage

Voor Koningsdag maken we dit jaar Oranje kasteeltjes. Van Joconde-beslag met botercrème, abrikozen jam en marsepein ouderwts lekker. We steken kleine kroontjes uit, voor bovenop. Speciaal voor de jarige koning, maar wij eten ze allemaal zelf op! :)))

Let op! De banketbakkersroom-botercrème staat in een apart recept, bewaar 3 eidooiers hiervoor!

Zo maak je Koningsdag kasteeltjes

Oranje kasteeltjes 01
Oranje kasteeltjes 02
Oranje kasteeltjes 03
Oranje kasteeltjes 04

Zeef het amandelmeel.

Doe er de 2 hele eieren bij.

Klop tot het goed gemengd is.

Doe het eiwit in de mixer.

Oranje kasteeltjes 05
Oranje kasteeltjes 06
Oranje kasteeltjes 07

Klop het eiwit half stijf.

Voeg de suiker toe en klop het stijf.

Nu heb je amandelmeel met ei en de eiwitten.

Oranje kasteeltjes 08
Oranje kasteeltjes 09
Oranje kasteeltjes 10
Oranje kasteeltjes 11

Doe een beetje eiwit bij het amandelmeelmengsel.

Klop het lichtjes door elkaar tot het gemngd is.

Klop dan de rest van het eiwit door het mengsel.

Zeef de bloem bij het mengsel en vouw het in.

Verwarm de oven voor op 190°C en leg bakpapier op de bakplaat

Oranje kasteeltjes 12
Oranje kasteeltjes 13
Oranje kasteeltjes 14

Zeef en vouw de poedersuiker in.

Giet het beslag op de bakplaat.

Laat het beslag in de hoeken lopen.

Oranje kasteeltjes 15
Oranje kasteeltjes 16
Oranje kasteeltjes 17
Oranje kasteeltjes 18

Bak de Joconde cake in 10-12 minuten gaar.

Laat op het bakpapier afkoelen op een rooster.

Snij de rommelige randjes van de cake.

Snij de cake in ongeveer gelijke vierkantjes.

Wij maken kasteeltjes met 3 dunne laagjes cake, we houden ongeveer 30 nette vierkantjes over, de andere eten de kids alvast ;)

Oranje kasteeltjes 19
Oranje kasteeltjes 20
Oranje kasteeltjes 21

Strijk botercrème op het eerste laagje.

Dek af met een laagje abrikozenjam.

Dek af met een leeg cake-vierkantje.

Oranje kasteeltjes 22
Oranje kasteeltjes 23
Oranje kasteeltjes 24
Oranje kasteeltjes 25

Smeer rondom af met botercrème inclusief de top.

Rol en snij lange stroken marsepein recht af.

Vouw het marsepein om de gebakjes en snij af.

Vouw de vier hoeken netjes naar binnen.

Oranje kasteeltjes 26
Oranje kasteeltjes 27

Pak nu de botercrème erbij en spuit er rozetjes bovenop.

Steek kroontjes uit, zet ze erop en laat de botercrème even opstijven.

We wensen je een zonnige, vrolijke Koningsdag!