Boodschappenlijst
4 eetlepels water
4 eetlepels volle melk
50 gram boter
1 theelepel basterdsuiker
100 gram tarwebloem
4 vrije uitloop bio eieren
500 ml slagroom
2 zakjes klopvast
4 eetlepels fijne suiker
1 reep Tony's chocolade, wit
druppels oranje voedingskleurstof
oranje sprinkels
Morgen is het Koningsdag, de raarste ooit want er is geen feest op straat zoals we allemaal gewend zijn. Sneu voor iedereen, vooral voor de kinderen! Maar kom op, dan maken we het thuis gezellig. Met snazzie's oranje-soezen zit de stemming er al snel in!
Zo maak je oranje-soezen
Verwarm de oven voor op 200°C
Breng in een steelpan op hoog vuur water, melk, boter en suiker aan de kook.
Neem de pan van het vuur en roer er in een keer de bloem door.
Zet de pan terug op middelhoog vuur, roer 1 min. tot het deeg van de wand los komt.
Neem de pan weer van het vuur en klop 1 voor 1 de eieren door het mengsel.
Als het deeg langzaam als een lint van een lepel loopt, dan heeft het de goede samenstelling.
Schep het deeg in een spuitzak met een ronde tip en laat het 5 minuten opstijven.
Spuit in een keer hoopjes op het bak plaat, hou een beetje afstand.
Bak de soesjes +/- 25 minuten, tot ze lichtbruin en gaar zijn.
Laat de soesje koelen op een rooster.
Doe slagroom en suiker in de mixer.
Klop de slagroom tot je stijve pieken ziet.
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Knip de afgekoelde soezen open.
30 soesjes is teveel in quarantaine ;)
We bewaren de helft in de vriezer.
Smelt de chocola met druppels kleurstof au bain marie.
Roer de kleurstof heel snel door de net gesmolten chocolade!
Schep de oranje chocolade over de soesjes.
Strooi sprinkles op de natte chocola en er omheen, voor extra feestelijkheid.
Niet al onze mini-monstertjes houden van toeters en bellen, zij willen liever gewoon poedersuiker en dat kan.
Zet alle soesjes even in de ijskast zodat de chocola kan drogen en de slagroom kan opstijven, tot morgen kan ook prima.
Laat Koningsdag nu maar vast beginnen, morgen veel plezier allemaal!