SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zo bak je een paaskroon

een recept uit het Verenigd Koninkrijk
Brood bakken, Brits en Pasen
Rozijnen paaskrans sidepic

Boodschappenlijst
voor het brooddeeg

1 zakje gedroogde gist
1 theelepel suiker
60 ml warm water
60 gram boter
125 ml melk
1 vrije uitloop bio-ei
375 gram meel
½ theelepel zout
50 gram fijne suiker

voor de vulling
120 gram geweekte sultanas
rasp van ½ citroen
45 gram bruine suiker
½ theelepel kaneel

voor het suikerglazuur
50 gram poedersuiker
enkele druppels citroensap
wat water

De paaskroon ziet er indrukwekkend uit maar is heel makkelijk te maken. Door de vele foto's lijkt het heel veel werk en tijd te kosten maar ook dat valt reuze mee. Je werk in een fases, bijvoorbeeld omdat het brooddeeg tussendoor moet rijzen. Dus je bent wel een middagje zoet maar tussendoor heb je ook vrije uurtjes ;)) In deze saaie tijd is het een leuk klusje met een heerlijk smakende paaskroon aan het eind!

1. De voorbereiding

Rozijnen paaskrans 01
Rozijnen paaskrans 02
Rozijnen paaskrans 03
Rozijnen paaskrans 04

Roer de gist met een theelepel suiker door elkaar.

Roer het water erdoor en zet het mengsel 15 minuten opzij.

Roer de bruine suiker, rasp en kaneel door elkaar.

Voeg de rozijnen aan het mengsel toe, roer door elkaar en zet opzij.

Rozijnen paaskrans 05
Rozijnen paaskrans 06
Rozijnen paaskrans 07

Roer meel, zout en suiker door elkaar.

Maak middenin een kuiltje, zet de kom opzij.

Smelt de boter en roer het door de melk.

Rozijnen paaskrans 08
Rozijnen paaskrans 09
Rozijnen paaskrans 10
Rozijnen paaskrans 11

Laat het botermengsel afkoelen.

Klop het ei er door.

Tot het 1 geheel is.

Pak het gistmengsel er bij.

Nu maak je het deeg

Rozijnen paaskrans 12
Rozijnen paaskrans 13
Rozijnen paaskrans 14
Rozijnen paaskrans 15

Schenk beide mengsels in het kuiltje.

Roer met een vork van binnen naar buiten.

Roer langzaam het buitenste meel er door.

Roer met de vork totdat het te zwaar wordt.

Rozijnen paaskrans 16
Rozijnen paaskrans 17
Rozijnen paaskrans 18
Rozijnen paaskrans 19

Kneed het deeg snel met de hand.

Strooi meel op een bakmat.

Kneed het deeg tot het glad is.

Leg het deeg in een schone kom.

Dek het deeg af met een schone theedoek en laat het minstens 1 uur rijzen.

Zo maak je de paaskroon

Rozijnen paaskrans 20
Rozijnen paaskrans 21
Rozijnen paaskrans 22
Rozijnen paaskrans 23

Check of het deeg is gerezen.

Het zou verdubbeld moeten zijn.

Kiep het deeg op een bakmat.

Rol een rechthoek van 23x40cm.

Rozijnen paaskrans 24
Rozijnen paaskrans 25
Rozijnen paaskrans 26
Rozijnen paaskrans 27

Strooi de vulling op het deeg.

Rol het lichtjes in het deeg.

Rol het deeg in de lengte op.

Vorm de cilinder in een ring.

Plak de cilinder dicht met water en plak op dezelfde manier de ring aan elkaar

Rozijnen paaskrans 28
Rozijnen paaskrans 29
Rozijnen paaskrans 30
Rozijnen paaskrans 31

Maak met een scherp mes 12 diepe sneden.

Draai de broodjes tot ze plat liggen.

Laat onder de theedoek weer 1 uur rijzen.

Leg de kroon op bakpapier op de bakplaat.

Bak de paaskroon

Verwarm de oven voor op 200°C

Rozijnen paaskrans 32
Rozijnen paaskrans 33
Rozijnen paaskrans 34

Schuif de kroon in het midden van de oven.

Bak hem in 25 minuten gaar en goudbruin.

Laat de kroon op een rooster iets afkoelen.

Zo maak je het glazuur

Rozijnen paaskrans 35
Rozijnen paaskrans 36
Rozijnen paaskrans 37

Doe poedersuiker, druppels citroen en water in een kom.

Roer het tot het een glad, dik vloeibaar glazuur is.

Laat het glazuur van een lepel over de hete paaskroon lopen.

Rozijnen paaskrans 38
Rozijnen paaskrans homell

Laat het glazuur drogen.

Lekker bij koffie en thee of bij het paasontbijt!

Fijne paasdagen!