Boodschappenlijst
6 sneetjes zuurdesembrood
75 gram boter
1 bananensjalot
2 teentjes knoflook, geperst
400 gram seizoenspaddenstoelen
100 ml slagroom
½ bosje bieslook
3 eetlepels peterselie
100 gram babyspinazie
zeezout en versgemalen peper
citroensap, naar smaak
100 gram parmigiana reggiano, geraspt
Deze toast met paddenstoelen van het seizoen is een lekker lichte, vegetarische lunch. De verse kruiden en babyspinazie (Rechtstreex) maken er een feestje van. Goed voor de lijn? Met al die boter en slagroom, nee! Maar het is echt erg lekker en we eten het niet elke dag. Dus aan jou de keus ;))
Zo maak je Paddenstoelen met babyspinazie op toast
De voorbereiding
Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze.
Snij het zuurdesem brood in dikke sneden.
Snipper een uitje en pel de knoflook.
Smelt de boter in de koekenpan
Fruit het uitje en de knoflook.
Voeg de paddenstoelen toe.
Voeg de room aan de zachte paddenstoelen toe.
Laat de room sudderen tot het is ingedikt.
Als de paddenstoelen geglazuurd en romig zijn
Knip je er bieslook en peterselie over.
Roer de kruiden door de saus.
Voeg de spinazie toe en laat het slinken.
Rooster het gesneden brood
Kruid met zout & peper en knijp er citroen naar smaak over.
Verdeel de paddenstoelen over het brood.
Strooi Parmigiana Reggiano naar smaak over het gerecht en eet smakelijk!