De boodschappen
6 vel diepvries bladerdeeg
hot paprika poeder
250 gram kastanje champignons
2 sjalotjes
bosje platte peterselie
boter om te bakken
scheutje sherry
150 ml (light) slagroom
wat bieslook
halve citroen
Dit vegetarische gerechtje, een (beetje aangepast) recept van Michel Roux Jr, smaakt zo lekker dat je geen vegetariër hoeft te zijn om het te waarderen. Het is licht en met verse ingrediënten gemaakt. De kastanjepaddenstoelen komen van de familie Veeken, champignonkwekers uit onze regio. We bestellen ze bij Rechtstreex en halen ze op in onze wijk, op loopafstand, superhandig! Een prima vers voorgerechtje dus maar ook heerlijk bij de lunch.
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180°C
Kneedt het bladerdeeg en rol het uit tot 0.5 cm.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bestrooi het deeg licht met paprikapoeder.
Wrijf een vel bakpapier op het deeg.
Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak het deeg in 15 tot 20 minuten licht bruin. Door de gaatjes en het bakpapier blijft het deeg plat.
Hak de champignons, leg er 4 apart.
Bak de sjalotjes zacht.
Voeg de paddestoelen er aan toe.
Hak peterselie, voeg het toe.
Strooi er zout&peper op.
Voeg een scheut sherry toe.
Roer de slagroom erdoor.
Laat borrelen tot het tot 1/3 is ingekookt.
Neem het deeg uit de oven, laat het afkoelen.
Steek er rondjes uit met een ring.
Steek vier cirkels per persoon uit.
Blend de champignonmix tot mousse.
Verdeel de mousse over de cirkels.
Stapel ze op en laat de laatste kaal.
Snij de achtergehouden paddestoelen in vieren en bak ze even.
Leg ze boven op de mille feuille, garneer met bieslook en citroen.