De boodschappen voor 4 personen
500 gram rabarber
30 gam fijne suiker
60 ml appelsap
225 ml slagroom
225 ml melk
75 gram fijne suiker
2 blaadjes gelatine
een druppel rode voedingskleurstof
Voor de liefhebbers van rabarber is dit de beste tijd van het jaar om dit rabarbertoetje te maken! Kijk maar op de markt, daar is deze schitterende groente nu volop te krijgen. Mini-monstertjes houden vaak niet van rabarber. Maar als je de rabarber door 250 gram verse aardbeien vervangt kunnen de kids wel twee toetjes per persoon laten verdwijnen ;)
Zo maak je panna cotta
Voorbereiden: verwarm de oven op 200°c en leg bakpapier op de bakplaat.
Snij de rabarber in stukken van 4 cm.
Was het en dep het droog.
Weeg de schone rabarber.
Verdeel de rabarber over de bakplaat.
Strooi suiker en druppel appelsap op de rabarber.
Rooster de rabarber +/- 10 minuten tot net zacht.
Houdt wat rose stukjes rabarber apart.
Pureer 200 gram geroosterde rabarber in de staafmixer of blender, voor aardbeien panna cotta pureer je 200 gram verse aardbeien.
Nu maken we panna cotta
Week de blaadjes gelatine in koud water.
Los de suiker op in de room op laag vuur.
Blijf roeren tot de suiker helemaal opgelost is.
Voeg dan de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en los ze roerend op.
Roer de rabarberpuree door het roommengsel, neem van het gas en laat het iets afkoelen.
Meet de juiste hoeveelheid melk af.
Roer de melk door het mengsel tot het een geheel geworden is.
Voor aardbeien panna cotta laat je de rabarber puree uitraard weg. De aardbeien puree voeg je toe in plaats van de kleurstof.
Voeg een drup voedingskleurstof toe.
Roer de kleurstof door het mengsel.
Spoel 4 ramekins om met koud water.
Vul ze met vloeibare panna cotta.
Zet de panna cotta een nacht in de ijskast om op te stijven.
Stort the pudding op een bordje en decoreer met de rose rabarber (of aardbeien).