Boodschappenlijst, voor het deeg
300 gram witbroodmeel, plus extra
3 gram gedroogde actieve gist
1 eetlepel olijfolie
flinke snuf zout
voor het beleg
cherry tomaatjes, gehalveerd
100 gram prosciutto
1 mozzarellabol, in dunne plakjes
zakje gemengde sla
6 eetlepels pesto
1 eetlepel olijfolie
Een gezellig picknickbroodje dat we zelf bakken en dat heerlijk smaakt heet Panuozzo. We bakken het stokbroodje, laten het afkoelen en beleggen het met de lekkerste dingen. De pesto is ook zelfgemaakt maar komt uit de vriezer, altijd handig!
Zo maak je dit lekker verse picknickbroodje
Doe meel, gist en zout in een kom, maak een kuiltje.
Schenk de olijfolie en 175ml warm water in het kuiltje.
Roer het met een pollepel tot een vochtig, kleverig deeg.
Tot het deeg goed gemengd en samenhangend is.
Bestrooi een bakmat met meel en kiep het deeg uit de kom op de bakmat
Kneed het deeg in 5 - 8 minuten glad.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
Vorm 4 ballen van het deeg.
Bestrooi de bakmat weer royaal met meel
Leg de broodjes ruim uit elkaar.
Dek af met een theedoek.
Laat ze 1 uur rijzen.
Vorm ze in 25cm lange baguettes.
Verwarm de oven voor op 240°C / 220°C hetelucht en leg een vel bakpapier op de bakplaat
Verhit de bakplaat mee in de oven.
Leg de baguettes op de hete bakplaat.
Bak ze goudbruin in 10 - 12 minuten.
Laat de baguettes helemaal afkoelen op een rooster
Was en droog de sla, halveer de tomaatjes en roer de pesto met een eetlepel olijolie.
Maak een panuzzo met sla, prosciutto, mozzarella, tomaatjes en druppels pesto.
Veel plezier op de picknick!