De Boodschappen
300 gram diepvries bladerdeeg
250 gram kristalsuiker
1 kaneelstokje
rasp van een halve citroen
De custardvulling
25 gram meel + wat extra
12 gram maizena
300 ml melk
4 vrije uitloop dooiers + 1 ei
1 theelepel vanille extract
Portugal is zo mooi dat we bijna vergeten waarvoor we gekomen zijn...Maar dat verandert snel als we de Pastel de nata zien! Die willen we maken en dan met het recept van Bruno Pinho.
Zo maak je Pastel de Nata
Breng suiker, kaneel en rasp aan de kook in 250 ml water.
Laat het mengsel 3 minuten zachtjes doorkoken.
Draai het gas uit en laat de siroop helemaal afkoelen.
Dan beginmnen we intussen aan de custardvulling.
Meng meel met maizena, voeg wat van de melk toe en roer het.
Schenk de rest van de melk in een steelpan, breng het roerend aan de kook.
Doe de meelpap in de mixer en schenk de gekookte melk er langzaam bij.
Zeef de citroenrasp en het kaneelstokje uit de afgekoelde siroop.
Vermeng de siroop langzaam met het melkmengsel.
Klop de eierdooiers, het ei en de vanille in het mengsel tot het glad is.
Zet de custardvulling even opzij terwijl je de deegbakjes maakt.
Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C Hetelucht
Vet een cupcake-bakblik met 12 bakjes in.
Rol de bladerdeegvelletjes stijf op met water.
Leg de deegrolletjes in het bakblik.
Wrijf de rolletjes in een ronddraaiende beweging met een natte duim omhoog in de muffinbakjes van het bakblik. Zorg ervoor dat de bakjes helemaal dicht zijn. Vul ze met de custard maar net niet tot de rand.
Bak de pastel de nata 20 minuten of tot de top van de custard schroeit.
Laat de vulling minstens 10 minuten afkoelen voor het serveren.
De Pastel de nata hoort wat meer geschroeid te zijn dan de onze eruit zien. De eerste keer dat je iets bakt ben je meestal voorzichtig (vandaar oefening baart kunst ;) ) Desondanks smaken ze superlekker! Wat een supergoed recept, dankjewel Bruno Pinho!
Saborear a sua refeição!