Boodschappenlijstje
200 gram patent bloem
2 vrije uitloop bio-eieren
100 gram zachte boter
100 gram fijne suiker
rasp van 1 citroen
Vandaag zoals beloofd het basisrecept voor de Italiaanse lege pasticcinibakjes (supermakkelijk te maken) die je kan vullen met wat je maar wil. Je kunt ze vullen met custard, dat gebruiken de Italianen vaak voor zoetigheden. Maar ook een chocoladevulling, botercrème en mascarpone (of slagroom) in combinatie met allerlei fruit wordt veel gedaan.
Zo maak je pasticcini-bakjes
Doe het meel in de mixer, maak een kuiltje.
Breek het ei erin.
Voeg de boter en suiker toe.
Doe tot slot de citroenrasp er bij.
Mix tot het een deeg is.
Vorm een bal van het deeg.
Verpak het in vershoudfolie.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de ijskast en verwarm dan de oven voor op 180°C
Rol het deeg uit.
Steek er cirkels uit.
Druk ze in de vorm.
Bak de bakjes 15 -20 minuten.
Laat de bakjes eerst even in de vorm afkoelen
Zet ze daarna op een rooster.
In de vriezer blijven ze tot 3 maanden vers.
Morgen gaan we de pasticcini vullen!