SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Pasticcinibakjes

maak je zo
Basisrecept, Zomer, Italiaans en Gebak
Pasticcini cases sidepic

Boodschappenlijstje
200 gram patent bloem         
2 vrije uitloop bio-eieren           
100 gram zachte boter                 
100 gram fijne suiker
rasp van 1 citroen

Pasticcini cases sidepicll

Vandaag zoals beloofd het basisrecept voor de Italiaanse lege pasticcinibakjes (supermakkelijk te maken) die je kan vullen met wat je maar wil. Je kunt ze vullen met custard, dat gebruiken de Italianen vaak voor zoetigheden. Maar ook een chocoladevulling, botercrème en mascarpone (of slagroom) in combinatie met allerlei fruit wordt veel gedaan.

Zo maak je pasticcini-bakjes

Pasticcini cases 01
Pasticcini cases 02
Pasticcini cases 03
Pasticcini cases 04

Doe het meel in de mixer, maak een kuiltje.

Breek het ei erin.

Voeg de boter en suiker toe.

Doe tot slot de citroenrasp er bij.

Pasticcini cases 05
Pasticcini cases 06
Pasticcini cases 07

Mix tot het een deeg is.

Vorm een bal van het deeg.

Verpak het in vershoudfolie.

Laat het deeg 30 minuten rusten in de ijskast en verwarm dan de oven voor op 180°C

Pasticcini cases 08
Pasticcini cases 09
Pasticcini cases 10
Pasticcini cases 11

Rol het deeg uit.

Steek er cirkels uit.

Druk ze in de vorm.

Bak de bakjes 15 -20 minuten.

Laat de bakjes eerst even in de vorm afkoelen

Pasticcini cases 12
Pasticcini cases home

Zet ze daarna op een rooster.

In de vriezer blijven ze tot 3 maanden vers.

Morgen gaan we de pasticcini vullen!