Icon en

Patatas Bravas

een favoriet gerecht van de Pieten
Spaans, Met verse groenten, Met verse kruiden, Snacks en Tapas
Patatas bravas sidepic

Boodschappenlijst voor de saus     
1 kleine rode ui, gesnipperd                
2 teentjes knoflook, gehakt 
3 eetlepels olijfolie                        
225 gram tomatenpulp, in blik            
1 eetlepel tomatenpuree                
2 theelepels zoete paprika (pimenton)
goed snufje chili vlokken (naar smaak)
snufje suiker    
verse peterselie, om de saus te garneren
en voor de aardappelen
500 gram aardappelen, vastkokend
1 liter plantaardige olie, om in te frituren

Patatas bravas homepage

Een lievelingsgerecht van de Pieten is Patatas Bravas, gefrituurde aardappelblokjes met een pittige tomatensaus. De aardappelblokjes smaken naar Hollandse frieten, erg lekker zeggen de monstertjes!

Dit gerechtje heet patats bravas, dat betekent eigenlijk ben jij dapper genoeg om deze aardappelenmet hete saus te eten? De monstertjes (nog) niet, maar de Pieten zeker wel! Kijk hoe ze over de daken springen, die zijn echt dapper! We geven de saus erbij ipv over de aardappelen ;)) dan kunnen we allemaal lekker eten!

Zo maak je Spaanse Patatas Bravas

Begin met de aardappelen voorbereiden

Patatas bravas 01
Patatas bravas 02
Patatas bravas 03
Patatas bravas 04

Schil de aardappelen.

Was en droog de aardappelen.

Snij ze in 2x2cm blokjes.

Breng de aardappelen aan de kook.

Patatas bravas 05
Patatas bravas 06
Patatas bravas 07

Zet het gas laag als ze koken..

Laat 10-12 minuten zacht koken.

Giet de aardappelen af.

Laat de aardappelblokjes helemaal afkoelen en zet ze weg tot etenstijd

Zo maak je de pittige tomatensaus

Patatas bravas 08
Patatas bravas 09
Patatas bravas 10
Patatas bravas 11

Snipper de ui en de knoflook.

Bak ze zacht in de olie.

Voeg pulp, puree, paprika, chili, suiker toe.

Laat de saus afkoelen.

Als de tomatensaus op kamertemperatuur is zet je het in de ijskast en laat het staan tot etenstijd

Patatas bravas 12
Patatas bravas 13

Verhit de olie tot 180°C en laat de blokjes in de olie glijden.

Bak de voorgekookte blokjes in ongeveer 7-8 minuten goudbruin.

Schep de saus over de aardappelen voor dapperen en garneer het met verse peterselie of geef de saus erbij maar vergeet de peterselie niet!