Boodschappenlijst voor de saus
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
3 eetlepels olijfolie
225 gram tomatenpulp, in blik
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels zoete paprika (pimenton)
goed snufje chili vlokken (naar smaak)
snufje suiker
verse peterselie, om de saus te garneren
en voor de aardappelen
500 gram aardappelen, vastkokend
1 liter plantaardige olie, om in te frituren
Een lievelingsgerecht van de Pieten is Patatas Bravas, gefrituurde aardappelblokjes met een pittige tomatensaus. De aardappelblokjes smaken naar Hollandse frieten, erg lekker zeggen de monstertjes!
Dit gerechtje heet patats bravas, dat betekent eigenlijk ben jij dapper genoeg om deze aardappelenmet hete saus te eten? De monstertjes (nog) niet, maar de Pieten zeker wel! Kijk hoe ze over de daken springen, die zijn echt dapper! We geven de saus erbij ipv over de aardappelen ;)) dan kunnen we allemaal lekker eten!
Zo maak je Spaanse Patatas Bravas
Begin met de aardappelen voorbereiden
Schil de aardappelen.
Was en droog de aardappelen.
Snij ze in 2x2cm blokjes.
Breng de aardappelen aan de kook.
Zet het gas laag als ze koken..
Laat 10-12 minuten zacht koken.
Giet de aardappelen af.
Laat de aardappelblokjes helemaal afkoelen en zet ze weg tot etenstijd
Zo maak je de pittige tomatensaus
Snipper de ui en de knoflook.
Bak ze zacht in de olie.
Voeg pulp, puree, paprika, chili, suiker toe.
Laat de saus afkoelen.
Als de tomatensaus op kamertemperatuur is zet je het in de ijskast en laat het staan tot etenstijd
Verhit de olie tot 180°C en laat de blokjes in de olie glijden.
Bak de voorgekookte blokjes in ongeveer 7-8 minuten goudbruin.
Schep de saus over de aardappelen voor dapperen en garneer het met verse peterselie of geef de saus erbij maar vergeet de peterselie niet!