Boodschappenlijstje
500 gram frambozen
500 gram fijne suiker
30 gram pectine
Dit heb je ook nodig:
een keukenmachine of staafmixer
een snoepthermometer
een bakvorm van 20x20cm
Wat mooier dan je liefste op Valentijnsdag Pâte de Fruits cadeau te doen? Het is een lekker zoet en fruitig Frans snoepje, met liefde zelfgemaakt! We steken er ook hartjes uit, dan zijn ze extra lief voor Valentijn! De snoepjes zijn supergemakkelijk te maken, het moeilijkst is dat je pectine nodig hebt en dat is niet makkelijk te vinden. Wij bestelden het online, wel jammer want dan komen er natuurlijk verzendkosten bij.
Zo maak je Pâte de Fruits
Bekleed een bakvorm van 20x20cm met bakpapier
Pureer de frambozen in de keukenmachine en zeef het.
Doe de puree in een pan met de suiker en pectine.
Verwarm het mengsel tot een temperatuur van 110°C.
Giet het mengsel in een 20x20cm bakvorm en laat het opstijven.
Meet met een snoepthermometer de exacte temperatuur, want op dit punt zou het fruitmengsel al dik moeten zijn
Steek er hartjes en blokjes uit en rol ze door fijne kristalsuiker.
Leg de Pâte de Fruits op een schaaltje of verpak ze mooi in een doosje.
Fijne Valentijnsdag, wij wensen je veel liefs!