De boodschappen
1 rol bladerdeeg
2 rijpe peren
1/4 liter slagroom
2 eetlepels suiker
2 vrije uitloop eieren, 1 losgeklopt
optioneel: poedersuiker
Eerder maakten we deze bladerdeeg taartjes al met een vulling van chocola en frambozen, voor Valentijnsdag. Met pruimen in de herfst en met perziken en custard waren ze voor Koningsdag. Met appel en rozijnen is natuurlijk ook erg lekker, maar vandaag maken we ze met peren en slagroom. Hoe dan ook, iedereen hier vindt ze erg lekker en ze zijn supersnel klaar! ;)
Zo maak je perentaartjes
Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Doe 1 ei en de room in de mixerkom en klop.
Klop 1 ei met de room tot het dik vloeibaar is.
Schil de peren en verwijder het klokhuis.
Snij gehalveerde peren in dunne schijfjes.
Snij het bladerdeeg in vierkantjes.
Rol de randjes op en leg er peer in.
Schenk vulling in de bladerdeegbakjes.
Verwarm de oven voor op 200°C, bestrijk de randen van de taartjes met ei en bak ze in +/- 20 minuten goudbruin.
Laat de taartjes op een rooster afkoelen.
Zeef desgewenst poedersuiker over de perentaartjes.