170 gram lichtbruine basterdsuiker
170 gram zachte boter
3 vrije uitloop bio-eieren
125 gram zelfrijzend bakmeel
45 gram amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneel
pitjes uit 4 kardemom-peulen
2 druppels rozenwater
1 theelepel vanille extract
75g poedersuiker
1 druppel rozenwater
verse vijgen & fijngehakte pistachenootjes
Een recept voor Perzische liefdestaart kunnen wij niet weerstaan, zeker niet in de maand van Valentijn. We bakken een flinke taart maar steken er harten uit, extra lief voor Valentijn. En...zo kunnen we verschillende taartjes maken, naar ieders smaak. Zoet en wat minder zoet ;)) Voor de mini-monstertjes maken we cake-dobbelsteentjes van de restjes, zij vinden alleen cake gewoon het allerlekkerst!
Zo maak je Perzische liefdeshartjes
Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier in een bakvorm van +/- 26x20cm
Klop de boter met de suiker tot ze zacht zijn.
Klop 1 voor 1 de eieren door het botermengsel.
Meng het meel met het bakpoeder en amandelmeel.
Roer kaneel en kardemompitjes door het meelmengsel.
Voeg de meelmix bij de botermix.
Roer vanille en rozenwater door het beslag.
Schep het beslag in de bakvorm.
Bak de cake in +/- 25 minuten gaar.
Snij intussen de vijgen in kwarten.
Hak de pistachio-nootjes fijn.
Pak de cake uit de oven als hij goudbruin is.
Steek een prikker in het midden van de cake, als hij er schoon uitkomt is de cake gaar
Laat de cake eerst in de bakvorm koelen.
Laat hem verder afkoelen op een rooster.
Steek harten uit de cake.
Zo maak je icing
Roer icing van poedersuiker met druppels-gewijs water.
Roer er desgewenst een druppel rozenwater door.
Schep icing op de harten, versier ze met vijgen en nootjes.
Snij de rest van de cake in blokjes voor de mini-monsters.
De zoete harten zien er zo uit.
De zoetste harten zien er zo uit en lekker dat ze zijn!
Fijne Valentijnsdag!