Boodschappenlijst
300 gram steak
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in schijfjes
1 groene paprika, in schijfjes
2 eetlepels witte wijnazijn
8 plakjes cheddar
50 gram geraspte mozzarella
4 zachte witte hotdog-broodjes
Amerikaanse mosterd en ketchup
Zoals beloofd, vandaag maken we Philly cheese steaks. Het was even zoeken! Naar de goede broodjes, mosterd en mayonaise maar we doen het met wat we gevonden hebben, ook al is het niet perfect zoals in 'Philly'. Al met al toch een heel lekker broodje, zeker met Franse frietjes erbij, een favoriet van kleine en grotere mini-monsters!
Zo maak je Philly Cheese Steaks
Hak de ui fijn.
Snij de paprikas in strookjes.
Snij de rand vet van de steaks.
Zet de steaks in de vriezer.
Laat de steaks 40 minuten in de vriezer staan, dan kun je ze straks makkelijk heel dun snijden
Intussen bak je de groente
Verhit de olie op middelhoog vuur.
Doe paprika en ui er in met een snuf zout.
Bak alles in 20 minuten goudbruin.
Voeg de azijn toe, laat de groenten nog 5 minuten bakken en zet het dan even opzij
Snij de halfbevroren steaks in zo dun mogelijke schijfjes en verhit de pan tot hij bijna rookt
Stapel het vlees, ongeveer de lengte van de broodjes.
Schuif de stapeltjes vlees voorzichtig in de grillpan.
Bak het vlees in ongeveer 3 minuten rosé met bruine randjes.
Leg 1/4 van de kaas en groenten per persoon op het vlees.
Schep het vlees met het kaas- en groentemengsel in de broodjes.
Met extra kaas? Grill nog 5 minuten tot de kaas gesmolten is.
Serveer de Philly Cheese Steaks met French Fries en geef er mosterd, mayonaise en ketchup bij