Boodschappenlijstje
Britse Pikelets
250 gram bloem
1 theelepel gedroogde gist
1 theelepel fijne suiker
½ theelepel zout
325 ml halfvolle melk
1 theelepel boter + zonnebloemolie
Serveren met
kaas, prosciutto, vis, ei, verse groenten
jam, room(clotted ceam), vers fruit
Het is tweede pinksterdag vandaag en dat betekent voor ons een vrije maandag. Tijd voor een ontspannen ontbijtje, met iets lekkers voor iedereen. Hou je van hartig of hou je van zoet, het kan allebei. We bakken Britse Pikelets vandaag, een bijzonder pannenkoekje! Wel vroeg beginnen, want het beslag moet 1.5 uur rijzen!
Zo maak je Pikelets
Verwarm de melk tot het lauw is.
Doe de rest van de ingrediënten in een kom.
Roer alles door elkaar.
Voeg de lauwe melk toe.
Roer een beslag van het mengsel.
Dek de kom af en zet hem opzij.
Laat het beslag 1.5 uur rijzen.
Na 1.5 uur is het beslag in omvang verdubbeld en heeft het grote luchtbellen
Schep het beslag om dan verdwijnen de bubbels.
Schep drie hoopjes in de pan, laat uitlopen ze tot 8cm,
Bak de pikelets op laag vuur voor 3-4 minuten zonder omdraaien.
Draai de Pikelets pas om als ze bovenop droog zijn en de bubbeltjes gaatjes zijn
Terwijl de Pikelets iets afkoelen - anders zouden roomkaas en Nutella smelten - bereiden we groenten en fruit voor
Snij de mango in blokjes.
Was groenten en fruit.
Snij tomaat en komkommer.
Rasp de pecorino romana.
Beleg de Pikelets met roomkaas, gerookte zalm en mayonaise, met roomkaas, tomaat en komkommer en met roomkaas, prosciutto en pecorino romano
Wij kozen vis, vlees en groenten.
Gecombineerd met 2 kazen.
Voor de zoete Pikelets
Bestrijk ze met jam of Nutella.
Top ze met slagroom of clotted cream.
Of met vers fruit en slagroom!
Fijne Pinksterdag!