Boodschappenlijstje
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei (klein)
1 theelepel vanille extract
250 gram (Zeeuwse) bloem
½ theelepel bakpoeder
wit rolfondant
een klein stukje grijs rolfondant
een eetbare zwarte stift
We hebben een mooie duiven-koekuitsteker gevonden, gemaakt in de USA en de monstertjes eten het liefst vanillekoekjes, met fondant. Wat doe je dan? We bakken lekkere, mooie Pinksterkoekjes natuurlijk! Hier vind je de koekuitsteker
Zo maak je deze duivenkoekjes
Doe boter en suiker in de mixer.
Mix het samen romig.
Voeg ei en vanille toe en mix.
Zeef meel en bakpoeder erbij.
Vouw het meelmengsel in het botermengsel en kneed het kort met de hand glad
Pak het deeg in.
Leg het 1 uur in de ijskast.
Strooi bakpoeder op de bakmat.
Leg bakpapier op de bakplaat
Rol het deeg uit tot 1 cm dik.
Steek duivenkoekjes uit het deeg.
Zet ze 30-60 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor tot 170°C
Bak de koekjes 10-12 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Rol het fondant dun uit.
Steek de duiven uit fondant.
Plak het fondant op de koekjes met een druppel water
Plak de grijze snavels op en teken zwarte ogen op de duiven.
Wij wensen je mooie Pinksterdagen!