SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Pissaladière

Tarte Niçoise met tomaat, ui en ansjovis
Hoofdgerecht, Frans, Met verse groenten, Met vis en Pizza
Pissaladiere sidel

De boodschappen
1 rol kant&klaar pizzadeeg
500 gram shalotten
fles passata
500 gram trostomaatjes
5 gram rietsuiker
blikje ansjovis
zwarte olijven naar smaak
2 teentjes knoflook
tijm & laurier
zeezout&versgemalen peper
90 cl olijfolie
100 gram Gruyère

Pissaladiere sidell

Een volwassen soort van pizza die de kids ook lekker vinden is de Franse Pissaladière (hoewel er soms wat zoute visjes op de bordrand achterblijven). In Frankrijk ook wel Tarte Niçoise garnie de tomates, d’anchois et d’olives noires genoemd ;)

Zo maak je een Pissaladière

Pissaladiere 01
Pissaladiere 02
Pissaladiere 03
Pissaladiere 04
Snij de shalotten in strips.
Bak ze zacht in een eetlepel olijfolie.

Voeg zout en peper aan de shalotten toe.

Bak ze 15 minuten zacht, met tijm en laurier.

Pissaladiere 05
Pissaladiere 06
Pissaladiere 07
Snipper de knoflook.
Bak de knoflook in een eetlepel olijfolie.
Voeg er de passata, suiker en tomaatjes aan toe.

Laat de tomaten in de passata zachtjes inkoken tot het een dik vloeibare tomatensaus is

Pissaladiere 08
Pissaladiere 09
Pissaladiere 10
Pissaladiere 11
Rol het pizzadeeg uit op bakpapier, rol de randen om.
Was en dep de ansjovis filets droog met keukenrol.
Verdeel de zachte uien gelijkmatig over de deegbodem.
Verspreidt de ingedikte tomatensaus over de shalotten.

Verwarm de oven voor op 200°C

Pissaladiere 12
Pissaladiere 13
Pissaladiere 14

Leg ansjovis en olijven op de pissaladière.

Druppel het restje olijfolie er over.

Schaaf Gruyère over de pizza.

Pissaladiere 15
Pissaladiere home

Bak de pizza in 15 - 20 minuten gaar.

 Laat de pizza iets afkoelen.

Snij de pissaladière in punten en serveer met een frisse groene salade.