De boodschappen
1 rol kant&klaar pizzadeeg
500 gram shalotten
fles passata
500 gram trostomaatjes
5 gram rietsuiker
blikje ansjovis
zwarte olijven naar smaak
2 teentjes knoflook
tijm & laurier
zeezout&versgemalen peper
90 cl olijfolie
100 gram Gruyère
Een volwassen soort van pizza die de kids ook lekker vinden is de Franse Pissaladière (hoewel er soms wat zoute visjes op de bordrand achterblijven). In Frankrijk ook wel Tarte Niçoise garnie de tomates, d’anchois et d’olives noires genoemd ;)
Zo maak je een Pissaladière
Voeg zout en peper aan de shalotten toe.
Bak ze 15 minuten zacht, met tijm en laurier.
Laat de tomaten in de passata zachtjes inkoken tot het een dik vloeibare tomatensaus is
Verwarm de oven voor op 200°C
Leg ansjovis en olijven op de pissaladière.
Druppel het restje olijfolie er over.
Schaaf Gruyère over de pizza.
Bak de pizza in 15 - 20 minuten gaar.
Laat de pizza iets afkoelen.
Snij de pissaladière in punten en serveer met een frisse groene salade.