Boodschappenlijst
2 eetlepel olijfolie
4 laurierblaadjes
2 uien, fijngehakt
2 courgettes, fijn gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 aubergine, in stukjes gesneden
5 gemengde paprika's, in stukjes gesneden
4 grote tomaten, grof gehakt
1 volle theelepel tijm
4 grote biologische scharreleieren
½ bosje peterselie, alleen blaadjes
optioneel: afbakbrood
Half november is Sinterklaas weer in ons land maar wat eet Sinterklaas eigenlijk, in Spanje? Dat hebben wij even uitgezocht via de Pieten! Daarom maken we vandaag Pisto con Huevos, een Spaanse stoof waar de Sint dol op is. Vegetarisch, dus met veel lekker verse groenten en met eieren. Makkelijk te maken en erg lekker, zeker met een vers afgebakken broodje erbij!
Zo maak je Pisto con Huevos
Hak de uien en verhit de olie in de pan.
Bak de uien, laat ze 15 minuten sudderen.
Hak de knoflook en bak het 2 minuten mee.
Roer de uien en knoflook nu en dan door.
Was de paprika's.
Hak de paprika's.
Voeg de paprika's toe en bak ze 5 minuten.
Doe de laurierblaadjes, tijm, versgemalen peper en zeezout bij de stoof
Hak de courgette en doe het bij de stoof.
Hak de aubergine en doe het er ook bij.
Laat het 10 minuten middelhoog stoven.
Roer dan de tomaten erdoor.
Zet het deksel op de pan, laat de pisto zo 20 minuten zachtjes stoven en roer af en toe
Maak kuiltjes in de stoof en breek de eieren er in.
Zet het vuur onder de stoof 5-6 minuten middelhoog, tot de eieren gaar zijn.
Serveer optioneel met afgebakken brood.
Disfrute de su comida! Geniet ervan!