Boodschappenlijst
3 ronde rode, stevige tomaten
6 theelepels Gallo Gran Gusto (risotto) rijst
wat takjes peterselie
2 basilicumblaadjes
3-4 aardappelen
extra vergine olijfolie
een teentje knoflook
zeezout & versgemalen peper
optioneel:
paddenstoelen
Parmezaanse kaas
Vandaag maken we tomaten gevuld met rijst, een typisch voorgerecht uit de Romeinse keuken. Dit gerechtje wordt in Italie ook wel voor de lunch wordt ingepakt en dan koud gegeten. De Italiaanse dame waarvan het recept komt zegt dat de tomaten dan nog lekkerder smaken, ze herinneren haar aan de uitjes in haar kindertijd. Zij gebruikt voor dit gerecht de Italiaanse Gallo Gran Gustorijst, maar als je die niet kunt krijgen is een ander merk risotto-rijst ook goed.
Zo maak je Pomodori con il riso
Snij de kapjes van de tomaten.
Schep de tomaten leeg.
Hak het vruchtvlees klein.
Doe het vruchtvlees in een kom en bewaar de kapjes
Zo maak je de vulling
Doe de rijst bij het vruchtvlees.
Voeg de knoflook toe.
Snij paddenstoelen en kruiden.
Voeg ze toe aan de tomatenmix.
Druppel wat extra virgin olijfolie over de tomatenvulling
Breng het op smaak met zout en peper.
Verdeel de vulling over de tomaten.
Schil, was en snij de aardappelen.
Verwarm de oven voor tot 180°C en vet de ovenschaal licht in met olijfolie
Leg de aardappelen in de schaal en schudt ze om met olijfolie.
Leg de tomaten er tussen en druppel er olijfolie over.
Bak de pomodori con il riso in ongeveer 1 uur.
De tomaten horen iets geblakerd te zijn en de aardappelen goudbruin.
Wij eten de pomodori met kaas en sla er bij, maar de keus is aan jou.
Buon appetito!