Boodschappenlijst
2 theelepels pompoenpuree
snufje gemalen kaneel, plus extra om te serveren
snufje gemalen gember
snufje gemalen nootmuskaat
30 ml espresso of sterke koffie
250 ml melk (elke melk werkt)
Vandaag zette we een speciale herfst latte, lekker met pompoenpuree en winterse specerijen. De melk kan volle melk zijn maar ook halfvolle- of andere melksoorten zoals bijvoorbeeld soja- of amandelmelk werken net ze goed.
Zo maak je een Pompoen Latte
Kook de pompoen tot het zacht is.
Laat het even uitlekken.
Plet de pompoen tot puree.
Doe 2 theelepels in een groot glas.
Doe de specerijen er bij.
Zet 30 ml sterke espresso.
Voeg de koffie aan de puree toe.
Roer puree en koffie door elkaar
Verhit de melk maar kook het niet en klop het schuimig.
Schenk de hete melk op de koffie en strooi er wat kaneel over.
Lekker even koffiepauze!