Icon en

Écrevisses

Rivierkreeftjes in bouillon
Voorgerecht en Met vis
Ecrevisses sidepic

De boodschappen
1 liter water
1 wortel, 1 ui, 1 prei
wat takjes verse tijm en platte peterselie
2 laurier blaadjes
10 peperkorrels, zout
200 cl witte wijn
zeezout&versgemalen peper
200 gram rivierkreeftjes
25 gram boter
2 theelepels citroensap

Ecrevisses sidepicll

Écrevisses (rivierkreeftjes in bouillon) is een typich Frans voor- of lunchgerechtje. Geurig en licht. Lekker met een stukje stokbrood en een droog wit wijntje erbij.

Zo maak je Écrevisses
Eerst maken we een court bouillon met het water en 100 cl witte wijn, de groenten, de kruiden in een bosje gebonden, de peperkorrels & zeezout en een blaadje laurier.

Ecrevisses 01
Ecrevisses 02
Ecrevisses 03
Ecrevisses 04
Maak de groenten schoon.
Snij ze klein.

Schenk 1 liter water in de pan.

Voeg alle ingredienten toe.
Ecrevisses 05
Ecrevisses 06
Ecrevisses 07
Breng de bouillon aan de kook en laat het +/- 30 minuten trekken.
Giet de bouillon door een zeef en laat het afkoelen.

Giet de bouillon en 100 cl wijn in een steelpan, voeg het blaadje laurier toe.

Nu maken we het gerechtje af met de rivier kreeftjes.
Ecrevisses 08
Ecrevisses 09
Ecrevisses 10
Ecrevisses 11

Laat de bouillon tot de helft inkoken en voeg kreeftjes, zout&peper toe.

De kreeftjes een halve minuut zachtjes koken en pers een halve citroen.

Weeg de juiste hoeveelheid boter af en laat het zachtjes smelten.

Schep de rivierkreeftjes in een diep bord en schep er bouillon naar smaak over.  

Ecrevisses 12
Ecrevisses home

Sprenkel citroensap en gesmolten boter over de rivierkreeftjes.

Serveer de rivierkreeftjes met een frisse witte wijn en stokbrood.

Bon appétit!