De boodschappen
1 liter water
1 wortel, 1 ui, 1 prei
wat takjes verse tijm en platte peterselie
2 laurier blaadjes
10 peperkorrels, zout
200 cl witte wijn
zeezout&versgemalen peper
200 gram rivierkreeftjes
25 gram boter
2 theelepels citroensap
Écrevisses (rivierkreeftjes in bouillon) is een typich Frans voor- of lunchgerechtje. Geurig en licht. Lekker met een stukje stokbrood en een droog wit wijntje erbij.
Zo maak je Écrevisses
Eerst maken we een court bouillon met het water en 100 cl witte wijn, de groenten, de kruiden in een bosje gebonden, de peperkorrels & zeezout en een blaadje laurier.
Schenk 1 liter water in de pan.
Giet de bouillon en 100 cl wijn in een steelpan, voeg het blaadje laurier toe.
Laat de bouillon tot de helft inkoken en voeg kreeftjes, zout&peper toe.
De kreeftjes een halve minuut zachtjes koken en pers een halve citroen.
Weeg de juiste hoeveelheid boter af en laat het zachtjes smelten.
Schep de rivierkreeftjes in een diep bord en schep er bouillon naar smaak over.
Sprenkel citroensap en gesmolten boter over de rivierkreeftjes.
Serveer de rivierkreeftjes met een frisse witte wijn en stokbrood.
Bon appétit!