De boodschappen
1 sjalot
750 gram varkenshaas
zeezout&versgemalen zwarte peper
stukje boter om in te bakken
2 kleine goudreinetten
bouillonblokje
150 ml appelcider (Jillz)
125 ml crème fraiche
In september beginnen we met koken bij Frankrijk, volgend weekend koken we België.
Appels vind je in overvloed in Normandië. Een heerlijk en eenvoudig te maken recept is Varkenshaas met appeltjes. Prettige bijkomstigheid, de kids vinden het malse vlees met de friszoete appeltjes ook erg lekker!
Appels vind je in overvloed in Normandië. Een heerlijk en eenvoudig te maken recept is Varkenshaas met appeltjes. Prettige bijkomstigheid, de kids vinden het malse vlees met de friszoete appeltjes ook erg lekker!
Zo maak je Porc Normandie
Snipper de sjalot en strooi zout&peper op het vlees.
Smelt het stukje boter in een koekenpan.
Schroei de varkenshaasjes rondom dicht.
Bak de gesnipperde sjalot mee.
Schil en snij de appels in schijfjes.
Meet de appelcider af
Voeg appels en cider toe aan het vlees.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Roer de bouillonkruimels door de cider/jus.
Laat het vlees 10 minuten zacht stoven, op laag vuur.
Snij de varkenshaas in schuine plakjes.
* Varkenshaasjes te lang gegaard zijn droog dus niet lekker. Door ze kort te stoven, in aluminiumfolie te verpakken en ze even te laten rusten garen ze nog wat na.
Leg wat appeltjes op het vlees en verpak het in aluminiumfolie*.
Doe de rest van de appeltjes met het kookvocht en de crème fraiche in de blender.
Blend de saus egaal en leg vlees en appelschijfjes in de saus.
Serveer dit gerecht met in de schil gebakken, nieuwe aardappeltjes en een verse salade.
Bon appétit!