SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Professor Astrokat

en het zonnestelsel
Wetenschap, De Ruimte en Prentenboek
Professor astrokat 04
Professor Astro Kat en het zonnestelsel
Auteur: Dominic Walliman
Illustrator: Ben Newman
Serie: 5 delen
Oorspronkelijk: Engels
Vertaald door: Sarah Claeys
Verschenen: Januari 2018
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN13: 9789462912830
Prijs: € 13.95 (HC)
Leeftijd: 7 - 10 jaar
Professor astrokat home
De Britse Dr. Dominic Walliman heeft een briljante serie wetenschappelijke boeken voor kinderen geschreven waarin Professor Astrokat de hoofdrol speelt. In 2013 verscheen het eerste deel: Frontiers of Space, hierin vertelt de slimme kat alles over de ruimte. Helaas alleen in het Engels.


Deel 2 uit 2016 heet Professor Astrokat, het atomisch avontuur, dit boek werd in het Nederlands vertaald. Nu is er deel 3, en het zonnestelsel (ook in het Nederlands) en deel 4 - Human Body Odyssey - dat verscheen in maart van dit jaar maar helaas weer alleen in het Engels.

Professor astrokat 01
Professor astrokat 02
Professor astrokat 03
De grappige, kleurrijke illustraties van Ben Newman hebben een retro-uitstraling, ze dragen veel bij aan de aantrekkinskracht de boeken. Een verhaal over de briljantste kat in het universum komt pas tot leven als je zijn afbeelding erbij ziet. En die is erg aantrekkelijk!

 

Er zijn ook apps met educatieve spelletjes gemaakt bij de boeken Frontiers of Space; Atomic Adventure en The solar System. Die zijn verkrijgbaar bij de App Store en Google Play. In het Nederlands is er tot nu toe alleen Het Zonnestelsel.

Precies wat onze mini monster's van klein tot groter superleuk vinden, alles over de planeten; het heelal; natuurkunde en biologie.

 

Helemaal logisch dus dat tussen al die sterren en planeten 3 grote, stralende snazzie sterren staan voor de boeken van Professor Astrokat!