De boodschappen voor 4 personen
500/600 gram schelvis filets,
100 gram meel
zeezout & peper
1 kilo patat-aardappelen
zonnebloem frituurolie
grof zeezout
150 gram meel / 50 gram maizena
300 ml pils
1 theelepel kerrypoeder (mild)
zeezout & versgemalen witte peper
Optioneel: doperwten, Sauce Tartare
(We lopen 1 dag voor, mss wil je morgen net als wij pub food wil eten). Vanavond is het dan zover, de finale Frankrijk vs Kroatië van het WK 2018 in Rusland. Het wordt superspannend, wie gaat er winnen? Bord op schoot, televisie aan en terwijl we kijken lekker eten, met de kids. Voor papa's en opa's met een biertje erbij!
Zo maak je pub food, Fish & Chips
Schil, was en droog de aardappels.
Snij er grove frieten van.
Was de patat nog een keer.
Droog het weer goed.
Verhit de olie tot 160-170°C.
Bak de patat 5-8 minuten voor, laat uitlekken.
Laat de patat in +/- 30 minuten afkoelen.
Bedek de vis eerst met meel
Roer zout & peper door het meel.
Stort het meel op een snijplank.
Wentel de vis door het meel.
Maak dan het beslag voor de vis
Doe het meel en de maizena in een grote kom.
Kruid het meel met gemalen peper, zeezout en kerrypoeder.
Doe de pils bij het meel en klop met de garde.
Klop het mengsel tot een glad beslag, zonder klonten.
Haal de vis door het beslag.
Verhit de olie tot 180°C.
Bak de vis in 5-8 minuten goudbruin.
Hou de vis warm op een heet bord in aluminiumfolie.
Verhit de olie tot 190°C en bak de papat in 4 min. af.
Serveer de fish & chips met doperwten en tartaar-saus.
Wij wensen alle voetbal fans heel veel plezier morgenavond!