De boodschappen
500 gram rundvlees (borststuk)
½ eetlepel komijnzaad
½ eetlepel gele mosterdzaadjes
¼ eetlepel zwarte peperkorrels
¼ eetlepel donkerbruine bastersuiker
¼ eetlepel gerookt paprikapoeder
¼ eetlepel cayenne peper
100 ml rundvleesfond
4 witte melkbroodjes
Voor dit bijzonder lekkere broodje pulled beef moet je wel wat moeite doen. Maar heb je het een keer geproefd dan heb je het er graag voor over en zal het zeker vaker gemaakt worden. In het Britse recept van Tom Kerridge wordt beef brisket gebruikt, het borstuk van een rund.
Begin een dag van tevoren!
Tom Kerridge maakt de broodjes voor 10 personen, met een stuk vlees van 2 kilo. In Nederland vind je dit vlees niet zo snel dus even goed vragen aan de slager. Ook wilden wij geen 10 maar 4 broodjes maken. Achteraf wel een beetje spijt, ze waren superlekker :D
Zo maak je pulled beef
Zet het vlees een nachtje in de ijskast om de specerijen te laten intrekken, maak nu de saus
Dag ll
Verwarm de oven voor tot 160°C
- Het aluminiumfolie is om verdamping van vocht te voorkomen, maar check elk uur toch even of het vlees wat water nodig heeft
- Neem de braadslee uit de oven als het vlees gaar is en laat het onder folie 25 minuten rusten
- Verwarm intussen de saus en pluk dan het vlees met een vork uit elkaar