SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Pulled beef

op een melkbroodje
Belegd Broodje, Lunch, Brits, Amerikaans, Met verse groenten en Rundvlees
Pulled beef sidepic

De boodschappen
500 gram rundvlees (borststuk)
½ eetlepel komijnzaad
½ eetlepel gele mosterdzaadjes
¼ eetlepel zwarte peperkorrels
¼ eetlepel donkerbruine bastersuiker
¼ eetlepel gerookt paprikapoeder
¼ eetlepel cayenne peper
100 ml rundvleesfond
4 witte melkbroodjes

Pulled beef sidepicll

Voor dit bijzonder lekkere broodje pulled beef moet je wel wat moeite doen. Maar heb je het een keer geproefd dan heb je het er graag voor over en zal het zeker vaker gemaakt worden. In het Britse recept van Tom Kerridge wordt beef brisket gebruikt, het borstuk van een rund.

Begin een dag van tevoren!

Tom Kerridge maakt de broodjes voor 10 personen, met een stuk vlees van 2 kilo. In Nederland vind je dit vlees niet zo snel dus even goed vragen aan de slager. Ook wilden wij geen 10 maar 4 broodjes maken. Achteraf wel een beetje spijt, ze waren superlekker :D

Zo maak je pulled beef

Pulled beef 01
Pulled beef 02
Pulled beef 03
Pulled beef 04
Rooster de specerijen in een droge koekenpan, let op aanbranden!
Stamp de specerijen fijn in de vijzel tot ze bijna poeder zijn.
Roer er de bruine suiker, paprika en cayennepeper door.
Als je een borststuk gebruikt snij het in, om ook binnenin te kruiden.
Pulled beef 05
Pulled beef 06
Pulled beef 07
Wrijf de rest van de specerijen aan alle kanten over het vlees.
Rol de lapjes vlees op en bind ze vast met een keukentouwtje.
Leg het de vleesrolletjes in een diepvriesdoos en zet ze in de ijskast.

Zet het vlees een nachtje in de ijskast om de specerijen te laten intrekken, maak nu de saus

Dag ll
Verwarm de oven voor tot 160°C

Pulled beef 08
Pulled beef 09
Pulled beef 10
Pulled beef 11
Pak de vleesrolletjes uit de ijskast.
Leg ze in een braadslee met de vleesfond.
Dek de braadslee af met aluminiumfolie.
Braad het vlees in 4 uur (brisket 6u) gaar.
  • Het aluminiumfolie is om verdamping van vocht te voorkomen, maar check elk uur toch even of het vlees wat water nodig heeft
  • Neem de braadslee uit de oven als het vlees gaar is en laat het onder folie 25 minuten rusten
  • Verwarm intussen de saus en pluk dan het vlees met een vork uit elkaar
Pulled beef 12
Pulled beef home
Doe vlees en jus bij de saus, laat het 15 minuten sudderen.
Beleg een broodje met pulled beef in saus en geef er coleslaw bij.
Enjoy!