Pompoen-taartvulling
450 gram schone pompoen -
geschild en in stukjes van 2,5 cm gesneden
2 grote vrije-uitloop bio-eieren, plus 1 dooier
75 gram donkerbruine basterdsuiker
3 theelepels gingerbread spices
275 ml slagroom
De Pumpkin Pie recepten voor dit weekend komen uit de Verenigde Staten van Amerika. Daar wordt elk jaar op de 4de donderdag in November Thanksgiving gevierd, Een familiefeest waarop familie en vrienden samen dank zeggen voor alle dingen waarvoor ze dankbaar zijn. In oorsprong was dat voor de oogst. maar tegenwoordig is het ook voor bijvoorbeeld je lieve ouders en familie en vrienden,
Thanksgiving is een mooi feest waarbij aan het einde van het familie diner tradioneel een Pompoentaart wordt gegeten. Vandaar dat we dit recept maken. We maken eerst de vulling en dan bakken we de taart. Niet zo eenvoudig, want de taart wordt eerst blind gebakken, maar dat leer je morgen ;) Vandaag maak je de vulling.
Zo maak je de vulling voor de pompoentaart
Maak eerst de pompoenpuree
Snij de pompoen in schijven.
Verwijder de pitten en draden.
Snij de schil van de pompoen.
Snij de schone pompoen in blokjes.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C Hetelucht en leg bakpapier op de bakplaat
Bedek de bakplaat met aluminiumfolie.
Rooster de pompoen in +/- 30 minuten zacht.
Check of de pompoen zacht is, of geef nog wat tijd.
Druk in een zeef vocht uit de pompoen, laat de pompoen afkoelen.
Pureer de pompoen en zet de puree opzij voor nu.
De puree is nu klaar maar zet het even opzij
Doe de suiker, kruiden, zout in een kleine pan.
Voeg de slagroom er ook aan toe en roer alles door elkaar..
Doe de eieren en dooier in een grote kom.
Klop de eieren lichtjes los en zet ze even opzij.
Breng het roommengsel al roerend tegen de kook aan.
Schenk het roommengsel in de kom bij de eieren.
Klop het samen door tot alles goed gemengd is.
Voeg er tot slot de pompoenpuree aan toe en klop het goed door
De pompoenvulling is nu klaar, het ziet er goed uit!
Morgen gaat het recept voor de taartbodem online, Je kunt natuurlijk ook eerst de taartvorm bakken en terwijl de taart in de oven staat de vulling maken. De keuze is natuurlijk helemaal aan jou. Tot morgen!