Icon en

Een Quetschentaart

is een Luxemburgse pruimentaart
Europees, Met vers fruit en Taart
Luxembourg quetschen taart side

De boodschappen
125 gram zachte boter
50 gram fijne kristalsuiker
1 vrije uitloop ei
250 gram gezeefde bloem
snufje zeezout
750 gram pruimen

Recept van Ketty Thull

Luxembourg side pic

In het mooie Luxemburg eten we een heerlijke pruimentaart. Het recept komt van de in 1905 geboren Ketty Thull, Luxemburg's kookgoeroe sinds de jaren 30. Zij schreef haar debuut in 1937: De Raadgever voor de Luxemburgse huisvrouw bij het conserveren (!!). In 2011 is haar Standaardwerk voor de Luxemburgse keuken en eetcultuur (herzien door Carlo Sauber) opnieuw uitgegeven. Superleuk!

Zo maak je een Luxemburgse quetschentaart

Luxembourg quetschen taart 01
Luxembourg quetschen taart 02
Luxembourg quetschen taart 03
Luxembourg quetschen taart 04
Klop de boter en de suiker crèmig.
Doe het ei erbij en mix het luchtig.
Voeg het meel in delen toe.
Klop het tot samenhangend deeg.
Luxembourg quetschen taart 05
Luxembourg quetschen taart 06
Luxembourg quetschen taart 07
Kiep het deeg uit de kom op een bloembestoven werkvlak.
Kneed het deeg in een bal en verpak het in transparant folie.
Laat het deeg 30 tot 60 minuten rusten in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 200°C

Luxembourg quetschen taart 08
Luxembourg quetschen taart 09
Luxembourg quetschen taart 10
Luxembourg quetschen taart 11
Rol het deeg uit in een cirkel onder een stuk folie
Leg het deeg over de vorm en verwijder het folie.
Druk het deeg in de vorm en snij het teveel af.
Was de pruimen onder stromend water en laat ze drogen.
Luxembourg quetschen taart 12
Luxembourg quetschen taart 13
Luxembourg quetschen taart 14
Verwijder de pitten en snij ze in vieren.
Leg de pruimen rondom in de taartbodem.
Bak de taart in 40 minuten goudbruin.
Luxembourg quetschen taart 15
Luxembourg quetschen taart promo ll
Laat de taart in de vorm afkoelen. Serveer de taart in punten.
De pruimentaart smaakt lekker fris en fruitig!
Gudden Appetit! We zien je morgen op Malta!